Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De burstmode is voor velen een functie op de camera die zij nooit gebruiken. De burstmode is voor het eerst geïntroduceerd op de iPhone 5s. Dit is wat jij moet weten van de burstmode en waarom je het vaker moet gaan gebruiken.

Je kent het vast wel. Je maakt een foto en je houdt per ongeluk je vinger te lang op de knop. Ineens lijkt het wel alsof er een filmpje wordt gemaakt. Niks is minder waar. Dit is de burstmode van je iPhone. In 1 seconde legt jouw camera 10 foto’s vast.

Waarom zoveel foto’s in 1 seconde?

De burstmode zorgt ervoor dat het eenvoudiger wordt om acties te fotograferen. Doordat er op het moment van de actie meerdere foto’s worden gemaakt, zit er altijd wel een tussen die perfect is. Dit is dus vooral ideaal bij foto’s van sport, dieren of bij een evenement. 

Lees ook: 8 tips om de mooiste foto's met je iPhone te maken

Burstfoto’s maken op een iPhone

Een foto maken dat kan iedereen. Het is een klik op de knop en je hebt beeldmateriaal. Hoe gebruik je de burstmode dan goed zodat je ook de juiste foto’s overhoudt? Allereerst activeer je de burstmode door je vinger op de cameraknop te houden. Deze houd je ingedrukt totdat je denkt dat het juiste beeld er tussen moet zitten. Houd de cameraknop niet te lang vast, want dan heb je veel beeld om te bekijken.

De burstmode zorgt er automatisch voor dat de foto’s gebundeld worden in je filmrol. De foto’s komen dus niet allemaal naast elkaar te staan, maar ze staan opgeslagen op één beeld. De burst is te herkennen aan de opgestapelde foto’s.

De beste foto van de serie wordt door iOS geselecteerd. Dit gaat op basis van belichting, helderheid en scherpte. Als je het opgestapelde setje foto’s hebt geopend is het mogelijk om zelf foto’s te gaan selecteren. Op die manier kan je zelf de beste foto uitkiezen en als favoriet bewaren. 

De burstmode kan nooit uitgeschakeld worden. Dit is een standaard camerafunctie die iOS aanbiedt. Het is dus altijd opletten wanneer je een foto maakt. En anders kan je altijd nog de volumeknoppen gebruik om een enkele foto te maken. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer