Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Als je een Apple Watch hebt gekocht, krijg je daarbij standaard een bandje geleverd. Maar de bandjes op je Apple Watch zijn uitwisselbaar. Daardoor kun je een hele collectie van verschillende bandjes aanleggen. Als je zelf bandjes gaat kopen, doe je er goed aan rekening te houden met de verschillende materialen, kleuren en maten. Zo zijn er onder meer maten die overeenkomen met de kastgrootte van het horloge. Maar er zijn ook producenten – waaronder Apple zelf – die gebruikmaken van polsgroottes zoals S, M of L. Welk bandje moet je hebben?

Verschillende opties bij Apple Watch bandjes

Er zijn verschillende opties als je een nieuw Apple Watch bandje aan wil schaffen. Zo kun je onder meer kiezen uit verschillende materialen. De goedkoopste bandjes zijn gemaakt van fluorkoolstofrubber (FKM) en siliconen (fluorelastomeer). De duurdere bandjes zijn gemaakt van leer of chirurgisch staal. Laatstgenoemde bandje kost zelfs rond de 300 euro. Je kunt dus bandjes in allerlei soorten prijsklassen vinden, afhankelijk van wat je precies zoekt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Materialen Apple Watch bandje

Voordat je een Apple Watch bandje gaat bestellen, kun je je het beste eerst even goed verdiepen in de verschillende materialen. De meeste fabrikanten van Watch bandjes maken gebruik van materialen zoals: rubber, siliconen, leer, nylon of RVS. De bandjes worden niet allemaal door Apple zelf gemaakt. Je kunt ook kiezen voor andere fabrikanten. Deze fabrikanten maken gebruik van de specificaties van Apple, zodat je bandje precies op je Apple Watch past.

De goedkoopste bandjes zijn van siliconen en van rubber. Maar wil je een meer premium gevoel om je pols? Dan kun je kiezen voor duurdere materialen zoals leer of RVS. Afhankelijk van de kwaliteit van het leer kunnen de prijzen ook oplopen.

Verschillende maten

Bij de keuze voor je Apple Watch bandje doe je er goed aan van tevoren te kijken naar de maten die je bestelt. Meestal geeft de fabrikant of verkoper van het bandje de maat in kastgroottes aan. Zo kun je bij de nieuwste modellen kiezen tussen 41mm en 49mm. Heb je een Apple Watch Ultra, dan is de kastgrootte nog groter en dien je dus ook een bandje geschikt voor dit model te bestellen. Let goed op welk bandje je bestelt, want niet elk bandje past zomaar op iedere Apple Watch. Zo kun je een bandje voor een kastgrootte van 41mm niet op een 49mm horloge zetten. Doe je dat wel, dan werkt de bevestiging niet juist en is de kans erg groot dat je Apple Watch los komt van je bandje.

Verder maken onder meer Apple en andere fabrikanten gebruik van de zogenaamde polsmaten. Sinds een paar jaar kun je dus ook bandjes bestellen in maten zoals S, M en L. Het is goed om te weten dat sommige bandjes – ook van Apple zelf – wat groot uitvallen. Je kunt daarom beter kiezen voor een kleiner maat bandje. Meet van tevoren je polsmaat in millimeters op en bereken deze dan om naar de polsmaten S, M en L.

Apple Watch bandje aan je Apple Watch vastmaken

Je hoeft niet verplicht een bandje van Apple te kopen om deze aan je Apple Watch vast te maken. Ook de bandjes van andere merken werken prima. Deze bandjes zijn vaak een stuk goedkoper en je hebt bovendien meer keuze. Als je de Apple Watch omdraait, zie je aan de binnenkant twee ovale knopjes. Door deze in te klikken, gaat het bandje los en kun je hem eraf halen. Zorg er wel voor dat je dit doet op een zachte ondergrond, zodat je Watch niet hard valt als je het bandje verwisselt. Door het nieuwe bandje in de zijkanten te schuiven, kun je deze weer vastmaken. Er zitten namelijk twee magneetjes in de bevestigingen. Hoor je geen klik? Dan zit je bandje niet goed vast en kun je het beter nog eens proberen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer