Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een verslag van Strategy Analytics laat zien dat de Apple Watch in het laatste kwartaal van 2015 een marktaandeel onder smart watches had van maar liefst 63%. Er zijn zelfs voor het eerst meer smart watches verkocht dan traditionele Zwitserse horloges! Hype of evolutie?

Over de Apple Watch

De Apple Watch is een smart watch geproduceerd door Apple, geïntroduceerd in 2014. Op de Apple Watch kun je direct meldingen van andere apparaten bekijken, statistieken bijhouden of Siri gebruiken. De Watch is beschikbaar in verschillende stijlen met verschillende bandjes.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Marktaandeel

Er zijn in Q4 van 2015 maar liefst 8.1 miljoen smart watches verkocht, meer dan drie keer zo veel als in het laatste kwartaal van het voorgaande jaar (2014). Concurrenten van Apple, zoals Samsung en Asus, hebben ook smart watches op de markt gebracht, De Apple Watch blijkt echter de populairste van alle watches te zijn met een marktaandeel van 63%. Samsung is verantwoordelijk voor een marktaandeel van 16%.

Apple Watch Line up

Zwitserse horloges

Iedereen is wel bekend met de traditionele Zwitserse horloges. De markt voor deze bijzondere horloges neemt gemiddeld met 5% per jaar af. Nieuwe spelers op de markt voor reguliere horloges (zoals bijvoorbeeld Swatch) verkrijgen snel marktaandeel. Het is nu voor het eerst dat er meer smart watches zijn verkocht dan Zwitserse horloges. Dit is zeker een mijlpaal voor de smart watch.

Apple Watch 2

De originele Watch is al bijna 1,5 jaar geleden geïntroduceerd (september 2014). Waarschijnlijk kunnen we in september 2016 een upgrade van de Watch verwachten (Apple Watch 2). Er zijn ook geruchten geweest dat we in maart, met de introductie van de iPhone 5se, een Smart Watch OS update kunnen verwachten die gepaard zal gaan met de introductie van nieuwe bandjes.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer