Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Bellen zonder nummerherkenning of anoniem bellen voorkomt dat anderen jouw telefoonnummer zien. Hoe kun je bellen met de iPhone zonder nummerherkenning? Lees hoe je dit zelf kunt inschakelen of uitschakelen. Zo houd je controle over je privacy.

Bellen zonder nummerherkenning: de voordelen

Nummerherkenning is een gratis dienst. Wanneer dit aanstaat, zien personen of bedrijven naar wie je belt jouw mobiele nummer. Standaard staat nummerherkenning aan. Wil je anoniem bellen, dan kun je dit uitschakelen. Dit kan per gesprek of voor langere periode. Dit zijn de voordelen van bellen zonder nummerherkenning:

  • Privacy is gewaarborgd
  • Geen ongewenste terugbeloproepen
  • Praktisch wanneer het privé toestel voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt

Anoniem bellen heeft ook een aantal nadelen. Sommige mensen nemen geen oproepen van anonieme bellers aan. Dit heeft een duidelijke reden: callcenters bellen ook vaak anoniem. Hierdoor ontstaat er bij sommigen een aversie tegen anonieme bellers.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Nummerweergave uitzetten op de iPhone

Anoniem bellen uitschakelen kan via de instellingen van de iPhone. Binnen iOS kan een bug aanwezig zijn die ervoor zorgt dat je automatisch anoniem belt. Of dit het geval is, zie je ook binnen de instellingen. Het uitschakelen van nummerherkenning werkt zo:

  • Open de instellingen app op de iPhone
  • Selecteer telefoon à nummerherkenning
  • Schakel de optie nummerherkenning uit

Je belt vanaf nu anoniem. Dit geldt voor alle uitgaande gesprekken. Toch weer bellen met nummerherkenning? Open opnieuw de instellingen app en ga naar telefoon à nummerherkenning. Schakel de optie nummerherkenning weer in.

Anoniem bellen iPhone eenmalig

Soms is het handig om anoniem te bellen, maar wil je dit niet continu inschakelen. Eenmalig anoniem bellen is ook mogelijk. Dit doe je via de telefoon app:

  • Open de telefoon app
  • Toets het telefoonnummer in dat je wilt bellen
  • Plaats vóór het telefoonnummer de code: #31#
  • Je belt nu eenmalig anoniem

Anonieme beller achterhalen

Word je anoniem gebeld en ben je nieuwsgierig naar het telefoonnummer? Het is niet mogelijk om het nummer te achterhalen. Word je veel lastiggevallen door een anonieme beller, neem dan contact op met de provider. Deze kan uitzoeken of het om een en dezelfde beller gaat en deze eventueel blokkeren. De provider mag jou echter niet melden om welke anonieme beller het gaat.

Nummerherkenning iPhone werkt niet

In iOS 11.0.2 en 1.1 heeft een bug voor problemen met nummerherkenning gezorgd. Hierdoor wordt nummerherkenning onverwacht uitgeschakeld. Dit betekent dat je anoniem belt. Heb je dit niet in de gaten, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld omdat bepaalde mensen jouw anonieme oproep niet beantwoorden. Apple heeft aan een software-update gewerkt. Dit moest het probleem oplossen. Inmiddels zijn de nieuwste smartphones voorzien van de allerlaatste iOS versie.

Ik kan nummerherkenning niet uitzetten: een probleem dat vaker voorkomt. Soms werkt de nummerherkenning schakelaar niet. Proberen in dit geval het toestel opnieuw op te starten. Vaak werkt het dan wel.

Tip: nummerherkenning aanzetten en uitzetten werkt altijd via de iPhone. Het kan soms voorkomen dat nummerweergave bij de provider staat geblokkeerd. Log in op je account van je provider (T-Mobile, KPN etc.) en kijk onder gegevens en instellingen. Vind je hier een blokkade op nummerweergave, schakel deze dan uit. Neem voor specifieke vragen contact op met je eigen provider.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer