Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Standaard maakt iPhone gebruik van iCloud. Wist je dat je op je iPhone ook Google Drive kan gebruiken? Zo maak je heel eenvoudig een back-up van je foto's, contacten en nog veel meer. Handig wanneer je ook een Android- of Google apparaat bezit.

Back-up van iPhone gegevens maken

Waarom is het zo belangrijk om een back-up van je iPhone gegevens te maken? Je smartphone kan altijd kwijtraken of niet meer werken. Misschien stap je wel over van een iPhone naar een Android toestel. Allemaal redenen om een back-up te maken. Je kunt Google Drive gebruiken om een back-up van content op zowel je iPhone als je iCloud account te maken. Hieronder lees je hoe dit moet.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Voorbereiding back-up iPhone maken

Aan de slag met iPhone Google Drive? Het is belangrijk dat je smartphone verbonden is met een wifi netwerk. Zorg ook dat de smartphone over voldoende accucapaciteit beschikt. Leg je toestel eventueel aan de oplader.

IPhone Google Drive back-up: handleiding

We starten nu met het maken van een back-up via Google Drive.

  • Installeer de Google Drive app op je iPhone (deze vind je op iTunes en is gratis)
  • Tik in de Google Drive app op het menu (3 horizontale streepjes)
  • Tik op instellingen
  • Tik op back-up
  • Selecteer back-up starten

Je smartphone maakt nu een back-up van al je belangrijke gegevens en slaat deze binnen Google Drive op. Is de back-up niet voltooid, probeer het dan opnieuw. Controleer ook of je verbinding hebt met het internet.

Back-up op Google Drive bekijken

Heb je een back-up van je iPhone Google Drive opgeslagen? De inhoud kun je bekijken op al jouw apparaten. Foto’s bekijk je via de speciale Google foto’s app. Je contacten moet je eerst synchroniseren met Google contacten op je iPhone of iPad. Je iPhone agenda vind je in de Google agenda app.

Opslagruimte op de Google cloud service

Standaard krijg je 15 GB opslagruimte op Google Drive. Dit is voldoende voor de opslag van al je documenten. Het is net als bij iCloud mogelijk om meer opslagruimte te kopen. Open hiervoor de Google Drive app op je iPhone en ga via het menu naar opslag. Tik vervolgens op opslagruimte kopen en maak een keuze.

De Drive applicatie is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een goede integratie van verschillende Google producten. Daarnaast ondersteunt het gangbare bestandsformaten.

WhatsApp iPhone opslaan in Google Drive

Bijna iedereen gebruikt WhatsApp, de meest bekende berichtendienst applicatie. Het is zonde wanneer belangrijke berichten verloren gaan. Maak daarom regelmatig een back-up van je WhatsApp gesprekken. Is het mogelijk om met je iPhone een WhatsApp back-up in Google Drive te maken? Helaas is dit niet mogelijk. Mocht je dit toch willen, dan is hier speciale software voor. Hiermee zet je WhatsApp gesprekken over van iPhone naar Android.

Wil je bepaalde WhatsApp gesprekken veilig stellen? Je kunt het gesprek naar jezelf e-mailen, uitprinten of op een andere manier exporteren. Zo heb je in ieder geval altijd een back-up voor jezelf, ongeacht of het overstappen van iPhone naar Android wel of niet lukt.

Google Drive werkt samen met iOS 11

Vanaf Apple’s besturingssysteem iOS 11 werkt Google Drive samen met de bestandenapp. Via deze app heb toegang tot al je documenten en media. Het maakt hierbij niet uit via welke cloud-provider dit is: zowel iCloud, Dropbox en Google Drive zijn geïntegreerd. Bij het openen van een Google document opent deze toepassing de juiste applicatie, bijvoorbeeld documenten of spreadsheets. Deze toepassing is alleen beschikbaar op besturingssysteem iOS 11 of hoger. Op oudere toestellen werkt dit dus niet.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer