Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je kan niet bellen met iPhone of de belfunctie werkt niet, een veelgehoorde klacht. Het is belangrijk om het onderliggend probleem te achterhalen. Hieronder de meest voorkomende problemen en oplossingen.

Zo werkt bellen met de iPhone

Natuurlijk weet je hoe bellen met een iPhone werkt. Toch kan het voorkomen dat het misgaat, waardoor de belfunctie niet goed werkt. Daarom hieronder kort een uitleg over de belfunctie:

  • Tik op het icoontje van phone (telefoon)
  • Selecteer een contactpersoon (contact) of voer een telefoonnummer in
  • Tik op bellen of het bel-icoontje

Om op te hangen: tik op de rode knop of het rode telefoon icoontje. Word je gebeld? Dan neem je het gesprekje aan door op de groene knop te tikken of vegen (accepteren).

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Vereisten om te bellen

Voordat je kunt bellen, heb je een geldig en werkend mobiel telefoonnummer nodig. Hiervoor plaats je de simkaart in het toestel. Hoe dit werkt, verschilt per model. Bij aankoop van het toestel zit altijd een handleiding: raadpleeg deze.

Belfunctie iPhone werkt niet: ik kan niet bellen

Wanneer de belfunctie van je iPhone toestel niet werkt, kun je in veel gevallen niet bellen of gebeld worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Ontdek het probleem en ga hier direct mee aan de slag.

Geen mobiel netwerk

Bellen en gebeld worden werkt alleen wanneer je verbinding hebt met een mobiel netwerk. Maakt de iPhone geen verbinding? Dan zie je vaak de melding geen service verschijnen. Dit komt vaker voor bij onweer of wanneer jij je in een metalen omgeving bevindt. Soms is er sprake van een lokale of landelijke storing. De oplossing voor dit probleem: probeer je te verplaatsen of wacht totdat je weer verbinding hebt. Probeer eventueel over te schakelen op een ander mobiel netwerk.

Geen beltegoed of abonnement geblokkeerd

Heb je geen beltegoed meer of is je abonnement geblokkeerd? Vaak kun je nog wel oproepen ontvangen maar niet zelf bellen. Neem contact op met de provider en regel dat je abonnement of prepaid tegoed weer up-to-date is.

Problemen met software

Het iOS besturingssysteem kan soms voor problemen zorgen. Heb je net een nieuwe versie van dit besturingssysteem en werkt de belfunctie niet? Kijk op internet of er sprake is van een bug. Het is helaas niet mogelijk om het besturingssysteem terug te zetten naar een eerdere versie. Je zult dus af moeten wachten of en wanneer Apple deze bug verwijdert.

Het kan ook aan de telefoon app zelf liggen. Bekijk of je deze kunt updaten: vaak werkt dit via een update van iOS.

Geen melding van binnenkomende oproepen

Soms ontvang je geen meldingen van binnenkomende oproepen. Misschien staat de iPhone op niet storen. Ga naar de instellingen app en controleer hier de niet storen functie.

Heb je jouw nummer doorgeschakeld? Dit controleer je via instellingen > telefoon doorschakelen. Wanneer jouw nummer staat doorgeschakeld, ontvang je geen oproepen op je toestel.

Soms gaat het om een tijdelijke storing. Neem eerst contact met de provider op: is hier iets bekend? Probeer anders de telefoon opnieuw op te starten. Vraag een vriend om jou te bellen en controleer of de belfunctie nu wel werkt.

Bekijk ook even of je geluid niet staat doorgeschakeld naar een bluetooth-apparaat (oordopjes, media ontvanger).

Geblokkeerde telefoonnummers

Ontvang je geen oproepen van een persoon die jou belt? Kijk eerst of je deze persoon geblokkeerd hebt. Dit controleer je via de contactpersonenlijst. Probeer je iemand anders te bellen en ontvangt deze jouw oproep niet? Misschien heeft deze persoon jou wel geblokkeerd. Let op: dit hoeft niet eens met opzet te gebeuren. Soms blokkeer je iemand per ongeluk, omdat je net wat te enthousiast op je scherm tikt.

Belfunctie werkt niet omdat de iPhone kapot is

Heb je bovenstaande problemen met bijbehorende oplossingen bekeken? Probeer ook eens van netwerkband te wisselen. Gebruik geen 4G maar het 3G netwerk: soms werkt dit toch beter. Kijk ook even goed naar de functie vliegtuigmodus en andere instellingen.

Ondanks bovenstaande oplossingen blijft de belfunctie niet werken. Zet eerst het toestel terug naar de fabrieksinstellingen. Mogelijk is dit de oplossing van het probleem en kun je weer met de iPhone bellen. Blijf het probleem aanhouden, neem dan contact op met een iPhone Reparatie Service.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer