Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

We zouden het soms vergeten wat de hoofdfunctie van een iPhone eigenlijk is. Er wordt namelijk steeds minder gebeld. We zijn tegenwoordig meer actief op Whatsapp of op social media, maar toch is het wel handig om te weten hoe je anoniem kunt bellen.

Soms wil je liever anoniem bellen. Misschien wel als je een lastig gesprek moet voeren of wanneer je een afspraak bij de tandarts moet maken en je niet wilt dat jouw telefoonnummer zichtbaar wordt. Wanneer je anoniem belt dan krijgt de ontvanger jouw telefoonnummer niet in beeld.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe zet je anoniem bellen aan of juist uit?

Weet wel dat voornamelijk grote organisaties anoniem bellen. Vaak wordt een anoniem telefoontje dan ook niet opgenomen, omdat je nooit weet wie je aan de lijn gaat krijgen. Dus bedenk wel goed of je ook echt anoniem wilt bellen. Zo stel je anoniem bellen in:

  • Ga naar instellingen
  • Navigeer naar ‘telefoon’
  • Klik op ‘nummerherkenning’
  • Zet de nummerherkenning aan of uit

Word je nou meer dan een keer per dag door een anoniem nummer gebeld? Helaas kan je er dan niet achter komen wie jou heeft gebeld, maar er is een andere optie. Je zou door kunnen geven aan je provider dat je vaak wordt gebeld door een anoniem nummer. De provider kan uitzoeken of het telkens hetzelfde nummer was en kan de beller eventueel blokkeren. De provider mag alleen niet melden wie jou zo vaak geprobeerd heeft te bellen. Dus denk wel even na voordat je een van je vrienden gaat belagen met anoniem telefoontjes.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer