Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Veel voetballiefhebbers kunnen absoluut niet zonder: apps op de iPhone of iPad om de laatste voetbalstanden te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld pushnotificaties krijgen over de eindstand van een belangrijke wedstrijd. Soms komt het voor dat je een wedstrijd moet missen, bijvoorbeeld door andere verplichtingen. Dan zijn deze apps absoluut een uitkomst. Welke apps mag je absoluut niet missen?

Voetbalapps voor je iPhone

Als je net een nieuwe iPhone hebt gekocht, zul je als voetballiefhebber al snel weer een aantal voetbalapps installeren. Met de komst van iOS 16 zijn deze apps nog interessanter geworden, want het is bij sommige apps mogelijk om live activiteiten te gebruiken. Je krijgt dan direct op het beginscherm een vlak te zien waarin de standen live worden geüpdatet. Scoort je favoriete speler, dan weet jij het als eerste. Je kunt dit soort apps downloaden voor Nederlandse wedstrijden, maar ook voor andere competities, zoals bijvoorbeeld: de Europa League, Champions League, andere buitenlandse competities en de WK’s.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Forza Football

Eén van onze absolute favorieten is Forza Football. Als je deze app net voor het eerst hebt geïnstalleerd, krijg je de vraag welke competities en teams je precies wilt volgen. Het is een zeer overzichtelijke app, maar heeft toch de meest belangrijke functies wel aan boord. Het voordeel is bovendien dat het team achter deze app ervoor heeft gezorgd dat een doelpunt meteen wordt gemeld. Daarbij zie je meteen welke speler het doelpunt heeft gemaakt en wat daaraan vooraf ging. Daarmee heb je een zeer complete app tot je beschikking. Maar je ziet ook meteen de coaches en opstellingen. Bovendien mogen uitgebreide statistieken niet ontbreken.

Het leuke van deze app is dat je de app ook kunt gebruiken op je Apple Watch en dat er voor je iPhone zowel een lichte als donkere modus is. Handig als je om 4 uur ’s nachts toch graag wilt weten hoe je favoriete ploeg ervoor staat.

FotMob

Met FotMob kun je gebruikmaken van de nieuwste features van iOS 16. Eén van deze functies is het gebruik van Live Activiteiten en Dynamic Island. Je ziet op het toegangsscherm meteen de tussenstand van de voetbalwedstrijd die op dat moment bezig is. Dit werkt op alle iPhones die iOS 16 of hoger hebben. De tijd van de wedstrijden zie je ook meteen op het scherm. Het enige wat je hoeft te doen om deze informatie op je beginscherm te krijgen, is met een sterretje de wedstrijd te markeren.

Je ziet dan vervolgens al een uur voordat de wedstrijd begonnen is de activiteit op het scherm. Het is ook mogelijk om de standen in Dynamic Island te zien. Daarvoor heb je wel een iPhone 14 Pro of nieuwer nodig. Mocht je geen iPhone 14 Pro hebben, dan is FotMob toch een aanrader. Je krijgt namelijk ook pushberichten bij doelpunten en andere ontwikkelingen.

Football Manager Mobile

Als voetballiefhebber wil je natuurlijk niet alleen maar rangen en standen zien. Vaak jeuken je handen om zelf ook een goede opstelling te beginnen en een team te managen. We hebben in Nederland bijna net zoveel (bonds)coaches als inwoners op de bank zitten. Tijdens de wedstrijden zien we altijd wel hoe het beter kan. Mocht je dat eens uit willen proberen, dan is Football Manager Mobile een goede optie voor je. In dit spel is het de bedoeling dat je zelf een team gaat managen. De selectie en tactieken, het is allemaal aan jou. Op die manier is het de bedoeling dat je je team zover mogelijk de competitie doorloodst. Er zijn meer dan 60 competities, verdeeld over 24 landen. Het kost behoorlijk wat denkwerk om de juiste opstelling te beginnen of om je spelers te motiveren. Bovendien moet je steeds weer nieuw talent zien te spotten. Een echte uitdaging, dus!

ScoreSpot

ScoreSpot is één van de meest simpele apps die er is voor het volgen van live voetbalscores. Maar het is wel een zeer complete app. Deze app maakt het mogelijk om meer dan 900 competities en 12000 teams te volgen. Ook hier kun je gebruikmaken van Live Activiteiten, waardoor je de wedstrijd direct volgt vanaf het scherm van je iPhone 14 Pro of nieuwer. Het mooie van deze app is dat er een mogelijkheid is om widgets op het beginscherm te plaatsen. Deze widgets kun je ook gebruiken op oudere iPhones zonder Live Activiteiten. Verder zie je de activiteiten ook meteen verschijnen in het Dynamic Island.

Een nadeel van deze app is dat de app qua gratis versie wel wat beperkt is. Zo kun je niet meerdere wedstrijden tegelijkertijd volgen en zie je regelmatig reclames. Je kunt wel om deze beperkingen heen door ervoor te betalen.

FlashScore

Nog zo’n handige score-app is FlashScore. Zeker als je niet alleen fan bent van voetbal, maar ook graag de uitslagen van andere apps wilt volgen, is FlashScore de ideale uitkomst. Deze app heeft een database met meer dan 6000 competities over de hele wereld. Bovendien volg je de uitslagen van meer dan 30 verschillende sporten. Zo kun je zelf je favoriete wedstrijden, teams en spelers markeren. Daarna hoef je niets meer te doen, want aan de hand van pushnotificaties word je voortdurend op de hoogte gehouden.

Deze pushnotificaties krijg je niet alleen over voetbalwedstrijden, maar bijvoorbeeld ook over hockey, tennis of basketbal. Door jezelf te registreren kun je de meldingen op al je apparaten tegelijkertijd aanzetten, dus bijvoorbeeld ook op je iPad.

FIFA voetbal

Een laatste eervolle vermelding is natuurlijk voor FIFA Voetbal. Als je van voetballen houdt, is dit spel onmisbaar op je telefoon. Het is verreweg de meest gespeelde voetbalgames onder iPhonegebruikers en staat altijd hoog in de hitlijsten. FIFA Voetbal is één van de leukste voetbalgames die je kunt spelen op je iPhone. Dat komt vooral doordat de graphics zeer goed zijn en je een legio aan mogelijkheden hebt om binnen bekende teams of als bekende spelers te spelen. Dat maakt deze app één van de betere apps op je iPhone, zeker als je een iPhone met 120 Hertz beeldschermverversing hebt. Met deze app doe je zelf mee aan de UEFA Champions League of andere voetbalcompetitie!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer