Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je een groot voetbalfanaat en wil je geen moment van de spannendste wedstrijden en krakers meer missen? Dan kun je ervoor kiezen om voetbal te kijken op je iPhone. Handig als je even niet thuis bent, maar wel graag de wedstrijd wil zien. Er zijn een aantal aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om voetbal te kijken op je iPhone. Zo kun je onder meer kiezen voor Viaplay, Ziggo Sport of ESPN.

Voetbal kijken op je iPhone

Wil je geen moment meer missen van je favoriete voetbalclubs of spelers, dan kun je met een iPhone of iPad de wedstrijden kijken aan de hand van de mobiele apps. Dan dien je uiteraard wel te weten welke apps en diensten welke uitzendrechten hebben. De kans is daardoor aanwezig dat je een abonnement op meerdere verschillende aanbieders nodig hebt. De Eredivisie kun je bijvoorbeeld zij zowel ESPN als soms ook bij de NOS kijken. Wil je de wedstrijden uit de Bundesliga en Premier League op je iPhone kijken, dan heb je een Viaplay abonnement nodig.

Eredivisie kijken

ESPN heeft een app voor de iPhone waarmee je onder meer de Eredivisie en ander Nederlands voetbalnieuws kunt kijken. Zo is het ook mogelijk om wedstrijden van de Keukenkampioendivisie te volgen. De iPhone-app van ESPN is zeer compleet. Bekijk live wedstrijden, volg de tussenstanden en de uiteindelijke uitslagen. Bij doelpunten krijg je bovendien ook nog eens pushnotificaties. Via het tabblad ‘Watch’ vind je alle live wedstrijden en programma’s eromheen. Het gebruik van ESPN is niet gratis. Daarvoor heb je een abonnement nodig. De kosten kunnen per aanbieder verschillen, variërend van gratis inbegrepen (bij Youfone) tot 17,95 euro per maand bij Ziggo.

Gratis voetbal op je iPhone kijken bij de NOS

Niet iedereen vindt het prettig om te betalen voor sport. Via de NOS is het ook mogelijk om gratis te kijken naar wedstrijden en samenvattingen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is de app van de NOS. Dit is dezelfde app als waar je ook het wereldnieuws in vindt. De NOS heeft de uitzendrechten van de Eredivisie, het EK en het WK. Onder meer via de NPO-app kun je live wedstrijden bekijken, maar ook via NLZIET wordt het kanaal aangeboden. Houd er rekening mee dat het gratis aanbod een stuk magerder is dan het betaalde aanbod en je vaak bent aangewezen op samenvattingen in plaats van live wedstrijden.

Buitenlandse competities kijken via Ziggo Sport

Benieuwd hoe het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland zal verlopen, wil je weten hoe het ervoor staat met de Jupiler Pro League in België of kijk je graag naar de Africa Cup? Al deze wedstrijden en meer vind je in de app van Ziggo Sport. Ziggo heeft namelijk van heel wat competities de uitzendrechten. Zo vind je hier onder meer de Champions League.

Wil je meekijken naar het topvoetbal, maar ook andere sporten zoals rugby of tennis, dan is Ziggo Go de beste app om live voetbalwedstrijden te volgen. Ben je abonnee van Ziggo, dan hoef je niets extra te betalen. Voor niet-abonnees geldt dat je een live wedstrijd voor 3,99 euro kunt kijken of een maandabonnement van 9,99 euro af kunt sluiten. De wedstrijden vind je ook terug bij Ziggo Sport Totaal.

Voetbal kijken via Viaplay

Ben je gek op Engels en Duits voetbal? Dan kun je met je iPhone kijken naar onder meer de Premier League en de Bundesliga via Viaplay. Wellicht heb je al een betaald abonnement op de aanbieder, omdat je bijvoorbeeld graag de Formule 1-uitzendingen wil bekijken. Het voetbal pak je dan gratis even mee, want Viaplay heeft er de uitzendrechten van. Je kunt de Viaplay-app gratis downloaden via de App Store. Uiteraard dien je wel eerst even in te loggen met een betaald account. Je kunt Viaplay apart afsluiten, maar ook via de tv-aanbieder. Op die manier kun je vaak ook nog een leuke korting krijgen.

Voorwaarde is wel dat je altijd de app op de iPhone gebruikt, want Viaplay is als aparte zender op de televisie zelf niet meer te zien. Dit probleem kun je gemakkelijk oplossen door met je iPhone via AirPlay te streamen naar je televisie of ander groot scherm.

Wereldwijd voetbal kijken

Als je alle 40.000 voetbalwedstrijden per jaar wil kijken, dan kun je kiezen voor de officiële FIFA-app. Hier vind je duizenden uren aan live wedstrijden en archiefbeelden van bijvoorbeeld eerdere wereldkampioenschappen. Daarnaast kun je met de app ook documentaires van 90 minuten of een half uurtje bekijken. Met deze app bekijk je dus niet alleen live wedstrijden, maar kun je ook meer te weten komen over sterspelers of voetballanden. De content is volledig gratis en de app kun je gratis downloaden. Je krijgt wel regelmatig reclames te zien.

Voetbal kijken via NLZIET

Ten slotte kun je ook voetbal kijken op je iPhone als je een abonnement hebt van NLZIET. Het komt nog wel eens voor dat een wedstrijd of toernooi te zien is bij de gratis zenders zoals RTL Veronica of anders zenders. Heb je geen tv-abonnement, maar kijk je wel NLZIET via je iPhone, dan is dit een handige oplossing. Je hoeft je alleen maar te abonneren en de app van deze aanbieder te downloaden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer