Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Chromecast is een compacte mediaspeler en een idee van Google. Het apparaatje bleek een groot succes en is in menig woonkamer dan ook niet meer weg te denken. Je kan namelijk eenvoudig connectie maken met jouw televisie, simpelweg via een Wi-Fi verbinding. Stream op die manier onwijs snel applicaties naar jouw televisie.

Je kan bijvoorbeeld foto’s laten zien aan vrienden op het grote scherm of een video opzetten. Er zijn diverse applicaties beschikbaar die de helpende hand bieden bij het streamen met Chromecast. Dit is onze top 5, maar de meningen verschillen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

5. Twitch app

De applicatie van Twitch is een must-have voor alle liefhebbers van videogames. Twitch is namelijk een bekend fenomeen in de gamewereld, een platform voor de gamers. We zagen dat de Twitch app in een andere toplijst ook een plek op nummer vijf heeft weten te bemachtigen, wij denken er niet anders over. Gebruikers kunnen zelf live streamen terwijl zij aan het gamen zijn of meekijken met andere bekende of onbekende gamers. Twitch biedt ook veel informatie aan, bijvoorbeeld in de vorm van een Webinar. En natuurlijk kan jij de live-beelden van Twitch ook streamen op de televisie. Klik hiervoor op het Chromecast icoon. Je kan vervolgens jouw mobiele telefoon gebruiken als een soort van afstandsbediening. De Chromecast app Twitch is dan ook echt een aanrader.

4. NPO Start app

De NPO Start applicatie is ideaal voor iedereen die graag televisieprogramma’s wilt terugkijken. Vanzelfsprekend kan je via de applicatie van NPO Start alle programma’s van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 terugkijken. Handig, maar wel irritant op een klein schermpje. Echter is het ook een Chromecast app, waardoor je de beelden ook kan streamen op de televisie. Er is alleen wel een groot minpunt, want de kwaliteit blijft hetzelfde als op de smartphone. Je kan het al raden, op een groter scherm zal het beeld een stuk minder scherp worden. Er is nog een oplossing, want op een Smart TV kan je ook gebruik gaan maken van de NPO Start app.

3. Spotify app

Spotify is wellicht de bekendste muziekstreamingsdienst van de laatste jaren. Je kan met een betaald account namelijk onbeperkt naar de muziek luisteren van vrijwel alle artiesten ter wereld. Handig voor onderweg, maar thuis wil je natuurlijk genieten van een beter geluid. Dat kan door een nummer te selecteren en de Chromecast aan te wijzen als afspeelapparaat. Je kan vervolgens van de mooie klanken genieten uit de boxen van jouw televisie. Extra voordeeltje, het geluid kan dan ook een stuk harder. Daarnaast gaat je mobiele telefoon ook minder snel leeg, handig toch?

2. FOX Sports app

Voetbalfans opgelet, want de Fox Sports applicatie is onwijs handig! De app biedt liefhebbers van de voetbalsport de kans om wedstrijden live te streamen. Zodra jij een FOX Sports Go abonnement hebt afgesloten kan jij op de smartphone of tablet live meekijken naar alle wedstrijden in de Eredivisie. Er worden ook wedstrijden uit de Duitse competities aangeboden. De bal is misschien toch wat moeilijk te volgen op een klein mobiel schermpje. Dan is streamen de ideale oplossing. Let op, de Wi-Fi moet echt optimaal zijn om het beste resultaat te krijgen.

1. Netflix app

Netflix is de toegangspoort tot ongekend veel entertainment. De streamingsdienst beschikt over een gigantisch aanbod aan series, documentaires, films en nog veel meer. De Chromecast app geeft je de kans om de beelden van Netflix naar de televisie te streamen. Zodra jij een keuze hebt gemaakt uit het assortiment van Netflix kan je de Cast-knop aanklikken. Leg de afstandsbediening maar alvast weg, want de smartphone neemt deze taak over.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer