Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil jij je Facebook account verwijderen (opheffen)? Je hebt de keuze tussen deactiveren en definitief verwijderen. Dit laatste is niet meer terug te draaien. Mocht je het account willen verwijderen, dan vind je hier de uitleg en informatie om je profiel definitief te wissen.

Waarom account van Facebook verwijderen?

Facebook is een van de meest populaire social media websites. Opmerkelijk is dat steeds meer mensen alleen nog maar de berichten van vrienden bekijken, zonder zelf iets te plaatsen. Misschien heeft het wel met de privacy of het vele nepnieuws te maken, en is dit gelijk de reden dat je je account wilt verwijderen. Het kan ook best wel bevrijdend werken om zonder de druk van social media door het leven te gaan. Laten we maar eens bekijken hoe je een Facebook account verwijdert.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Je Facebook account verwijderen van je telefoon/ via de app

De kans is groot dat ook jij Facebook via je smartphone gebruikt. Het verwijderen kan dan ook rechtstreeks via de app.

  • Open binnen de Facebook app aan de rechterkant het menu, herkenbaar aan de drie streepjes boven elkaar
  • Ga naar instellingen en privacy --> instellingen --> je Facebook gegevens
  • Selecteer je account en gegevens verwijderen
  • Voer je wachtwoord ter controle in en bevestig dit

Lukt het niet om via de app te verwijderen? Open dan Facebook via een desktop pc of laptop.

Nadat je account is verwijderd, kun je geen gegevens meer terughalen. Wil je deze gegevens bewaren, download dan een kopie hiervan.

Verwijderd account Facebook terughalen

Krijg je binnen 14 dagen spijt van je account verwijdering, dan kun je dit annuleren. Meld je opnieuw aan bij Facebook, en je kunt hier weer gebruik van maken. Na 14 dagen is het account permanent verwijderd. Het kan tot 90 dagen duren voordat alle gegevens weg zijn.

Deactiveren van je account, ook dat is mogelijk

Misschien ben je Facebook moe maar wil je het account niet definitief verwijderen. Met deactiveren kun je terugkeren wanneer je wilt. Het deactiveren van je Facebook account gaat zo:

  • Ga naar menu --> instellingen en privacy --> instellingen
  • Selecteer persoonlijke gegevens --> account beheren
  • Klik op deactiveren, dit vind je naast of onder het submenu account
  • Bevestig je keuze

Na het deactiveren ziet niemand je profiel. Vrienden zien nog wel je naam in hun vriendenlijst staan. Mogelijk zijn verzonden chatberichten naar vrienden nog steeds zichtbaar. Ook kun je nog steeds gebruik maken van Messenger. Door aan te melden bij Facebook wordt het account opnieuw geactiveerd.

Facebook account wissen na het overlijden van iemand

Na het overlijden van een dierbare is het mogelijk om diens account te verwijderen. Dit is een grote stap, daarom heeft Facebook een gulden middenweg gevonden. Een account met herdenkingsstatus geeft nabestaanden de kans om herinneringen te delen. Neem hiervoor contact op met Facebook. Dit kan via de volgende link:

https://www.facebook.com/help/contact/651319028315841

Het definitief verwijderen van het account kan alleen op medische grond of bij overlijden. Ook hiervoor neem je contact met Facebook op:

https://www.facebook.com/help/contact/228813257197480

Facebook controleert of je een direct familielid van de overledene bent. Daarnaast kan ook een executeur testamentair het verwijderen van het account aanvragen. Mogelijk vraagt Facebook om een identiteitsbewijs. Bedek alle gegevens zoals het adres en burgerservicenummer, scan het identiteitsbewijs en verzend deze naar facebook. Volg hierbij de gebruiksaanwijzing die Facebook je stuurt.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.