Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Maak jij al gebruik van de Facebook app op je smartphone? Deze kun je zeer eenvoudig downloaden of verwijderen. In dit artikel vind je tips over deze applicatie en het gebruik hiervan. Ook laten we je veel voorkomende problemen zien zoals geen verbinding kunnen maken of wanneer het verwijderen niet lukt.

Facebook app downloaden voor iPhone

De populaire applicatie is gratis verkrijgbaar voor Android en iOS. Op iTunes vind je altijd de laatste versie. Deze is voorzien van prestatieverbetering en bugfixes . Bekijk een preview van de Facebook downloaden via de volgende link: https://iTunes.apple.com/nl/app/facebook/id284882215?mt=8

Hier vind je niet alleen een preview maar ook beoordelingen en recensies. Daarnaast ontdek je alle informatie over deze applicatie. Let op: Facebook downloaden is altijd gratis. Wordt er geld gevraagd, dan betreft het hier niet de originele download.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Android: de Facebook app downloaden

Voor Android smartphones download je de app vanuit de Google Play Store. Zoek de applicatie en klik op ‘downloaden’. De applicatie begint automatisch met downloaden. Facebook app downloaden voor Android is volledig gratis.

Installeren en Facebook aanmaken

Na het downloaden installeert de applicatie zich automatisch. Wie nog geen Facebook account heeft moet er eerst een aanmaken. Dit kan vanuit de app of via de website www.facebook.com/r.php.

Facebook vraagt om een aantal gegevens:

 • Je naam: voer je naam in zoals deze in het dagelijks leven gebruikt
 • E-mail of mobiele nummer: dit is nodig ter verificatie
 • Wachtwoord: kies voor een veilig wachtwoord
 • Geboortedatum: dit kun je later in beperkte mate aanpassen
 • Geslacht: Facebook wil graag weten of je man of vrouw bent

Gebruik van de app en mogelijke problemen

Standaard sta je altijd ingelogd bij Facebook. Wil je dit liever niet, dan kun je eenvoudig afmelden. Open de app en tik op het menu, herkenbaar aan de drie horizontale streepjes. Scroll omlaag en selecteer afmelden. Houd er rekening mee dat je na afmelden ook geen pushmeldingen over vrienden of activiteiten ontvangt.

In sommige gevallen kan de applicatie geen verbinding maken. Dit is vrijwel altijd het geval wanneer je geen wifi of internet aan hebt staan. Sommige gebruikers ervaren problemen met de Facebook applicatie en verbinding maken ondanks een goed werkende internetverbinding. Mogelijk heb je te maken met een van de volgende problemen:

 • Mobiel internet van provider werkt niet optimaal
 • Conflict met apps van derde partijen
 • Problemen met een proces op de iPhone
 • Verouderde versie van de app
 • Toegang tot Facebook is geblokkeerd, vaak door werkgever of school
 • Traag werkende VPN
 • Problemen met de DNS instellingen

Controleer bovenstaande problemen en werk aan een oplossing. Dit kan door het opnieuw opstarten of installeren van de app óf gebruik te maken van een andere internetverbinding. Ook het updaten naar de laatste versie is vaak een oplossing.

De Facebook app van je iPhone verwijderen

Heb je even helemaal genoeg van Facebook of wil je deze opnieuw installeren? In dit geval is het handig om de applicatie te verwijderen. Ontdek hoe je deze applicatie van je iPhone verwijdert:

 1. Druk lang (maar niet te hard) op het icoontje van de betreffende applicatie
 2. Er verschijnt een kruisje op het icoontje
 3. Klik op het kruisje en bevestig dat je de app wilt verwijderen

Na het verwijderen van de app is je Facebook account nog steeds actief. Je Facebook account verwijderen kan via deze pagina: https://www.facebook.com/help/delete_account

Facebook app verwijderen lukt niet? Dit probleem doet zich soms voor bij verouderde software. Update het besturingssysteem naar de nieuwste versie. Probeer de app opnieuw te verwijderen. Wil je zeker weten of de app definitief weg is, bekijk dan ‘beheer opslag’ onder instellingen. Als het goed is moet de app hier niet meer tussen staan.

De Facebook app van je Android telefoon verwijderen

Waarschijnlijk staat de applicatie op je startscherm. Wanneer je dit icoontje verwijdert, verdwijnt alleen de snelkoppeling. Facebook app definitief verwijderen van je Android telefoon? Ga naar alle apps en selecteer het Facebook icoontje. Klik hier lang op en sleep het icoontje naar de prullenbak of het kruisje bovenaan het scherm. De applicatie is definitief verwijderd. Let erop dat je Facebook account wel nog actief is.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer