Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Maak je veel gebruik van WhatsApp en werk je tegelijkertijd op laptop of desktop pc? WhatsApp gebruiken op je pc (zonder telefoon) is heel erg handig. Hiervoor moet je eerst WhatsApp web downloaden. Vervolgens chat je eenvoudig en snel vanaf je toetsenbord.

Voordelen van WhatsApp gebruiken op PC

Voorkom dat je de hele dag je smartphone moet oppakken om WhatsApp berichten te beantwoorden. Via de computer of laptop zie je alle berichten binnenkomen en kun je deze direct beantwoorden. Het typt ook nog eens een stuk sneller op een normale toetsenbord dan via de telefoon. Bovendien heb je nooit last van een te traag besturingssysteem.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo gebruik je WhatsApp op je pc

Voordat je WhatsApp op een pc kunt gebruiken, heb je wel een smartphone met werkend mobiel nummer nodig. Zorg dat WhatsApp op Android, iPhone of Windows Phone is geïnstalleerd. Vervolgens download je het programma voor Mac of Windows pc. Je kunt de software hier downloaden:

https://www.whatsapp.com/download/?l=nl

Nu is het belangrijk om WhatsApp te koppelen met de desktop versie. Open WhatsApp op de telefoon en ga naar het menu --> WhatsApp Web. Scan de Qr-code met je smartphone camera. Het synchroniseren of koppelen gaat nu automatisch. Tijdens het gebruik hiervan moet je telefoon met het internet verbonden blijven.

WhatsApp Web werkt hetzelfde als de app op je smartphone. In de linkerkolom zie je alle lopende gesprekken, maar je kunt ook een nieuwe chat starten. Alle emoji’s zijn aanwezig. Geef je computer toegang tot de microfoon en neem een gesproken bericht op. Daarnaast kun je gebruik maken van de webcam of foto’s en bestanden versturen.

Wil je meldingen van gesprekken op je bureaublad ontvangen? Ga links bovenaan in de browser naar ‘bureaublad meldingen inschakelen’. Er verschijnt een pop-up venster. Klik op oké en toestaan. Bij een nieuw bericht ontvang je een korte melding op het bureaublad. Zo hoef je niet continu te kijken of er al nieuwe berichten zijn.

WhatsApp Web gebruiken zonder download

Ervaar je problemen met downloaden of installeer je dit programma liever niet op pc of laptop? Het is ook mogelijk om het programma online gratis te gebruiken. Ga hiervoor naar de website https://web.whatsapp.com

Open nu WhatsApp op je smartphone. Selecteer in het menu WhatsApp Web en scan de Qr-code. Ook nu wordt de smartphoneversie met de internetversie gekoppeld. Let erop dat je na gebruik altijd weer uitlogt, zodat een ander je berichten niet kan bekijken.

Web WhatsApp zonder telefoon in de buurt

Is het mogelijk om WhatsApp Web op de pc zonder telefoon in de buurt te gebruiken? Nee, de smartphone moet in de buurt van de computer of laptop liggen. Het bereik bedraagt 4 tot 6 meter. Ligt de telefoon verder weg, dan is de kans groot dat de koppeling wordt verbroken. Ook wanneer je internetverbinding op de smartphone wegvalt, verbreekt het programma de koppeling. In dit geval moet je opnieuw aanmelden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer