Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je Facebook contacten verwijderen maar je weet niet hoe? Je hebt de keuze uit het verwijderen van geüploade contacten vanuit Facebook of contacten verwijderen van je iPhone. Dit laatste kan erg handig zijn, omdat je contactenlijst misschien wel twee tot drie keer zo groot is geworden. Laten we snel aan het werk gaan.

Contacten verwijderen op Facebook

Misschien heb je ooit gekozen voor het (doorlopend) uploaden van je contactpersonen. In dit geval maakt Facebook gebruik van je contactenlijst op je iPhone account. Dit betreft contacten én je gesprekken en sms geschiedenis, maar ook mensen die je voor Facebook hebt uitgenodigd. Mogelijk ontvangt Facebook meer informatie dan je zou willen. Gelukkig kun je het doorlopend uploaden van contacten stopzetten. Dit doe je op de volgende manier:

  • Open de Facebook app en klik op het menu, herkenbaar aan de drie horizontale streepjes
  • Ga naar instellingen --> accountinstellingen --> algemeen
  • Kijk bij ‘contacten uploaden’ of deze optie is uitgeschakeld óf doe dit alsnog

Gebruik je Facebook Lite? Ga in dit geval via het menu naar instellingen --> contacten uploaden en schakel deze optie uit. Kijk ook even bij ‘gespreks- en sms geschiedenis uploaden’ of dit is uitgeschakeld.

Wil je geüploade contacten verwijderen op Facebook? Ga hiervoor naar het scherm ‘je contacten uploaden en beheren’, terug te vinden via deze link: https://www.facebook.com/mobile/facebook/contacts.

Selecteer ‘alles verwijderen’. Je geuploade contactpersonen zijn nu verwijderd.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Facebook vriend verwijderen

Ben je bevriend met iemand maar vind je dit maar niks? Vanuit de app kun je heel eenvoudig een Facebook vriend verwijderen (ontvrienden). Ook dit doe je heel eenvoudig vanuit de applicatie:

  • Open de Facebook app en bezoek je eigen profielpagina (rechtsboven op de drie horizontale streepjes tikken en je profielpagina selecteren).
  • Onder je naam zie je de optie vrienden, tik dit aan.
  • Je ziet nu een complete lijst met je facebook-vrienden. Tik op de vriend die je wilt verwijderen.
  • Op de profielpagina van deze vriend zie je aan de linkerkant de optie ‘vrienden’ staan. Door hierop te tikken opent zich een keuzemenu. Selecteer ‘verwijderen als vriend’.

Jullie zijn nu geen vrienden meer. Houd er rekening mee dat de ander kan zien dat je hem of haar ontvriend hebt, omdat je niet langer in diens vriendenlijst staat.

Facebook contacten verwijderen op iPhone

Bij het synchroniseren van je contacten kan je contactenlijst op je iPhone plots erg lang worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens een update van iOS. Hierbij voegt je smartphone je Facebook vrienden toe aan je contacten en agenda. Soms is dit handig, omdat je zo al je contactpersonen binnen één lijst hebt staan. Het kan echter ook storend werken, al die verschillende contactpersonen waar je eigenlijk nooit iets mee doet. Gelukkig kun je zelf bepalen welke contactpersonen je op je iPhone ziet:

  • Open de instellingen/ settings van je iPhone
  • Scroll naar beneden en tik de optie Facebook aan
  • Zet de schakelaar bij contacten uit
  • Je Facebook vrienden zijn niet langer zichtbaar in je contactenlijst

Contacten op Facebook verwijderen vanaf je iPhone kan ook vanuit de contactenlijst:

  • Open contacten/ contacts en selecteer groepen
  • Tik op ‘alle Facebook contacten’. Je Facebook vrienden zijn niet langer zichtbaar.

Tip: Het is niet mogelijk om Facebook vrienden op de iPhone te verwijderen. Je kunt ze via bovenstaande methode wel onzichtbaar maken. Zo ziet je contactenlijst er weer overzichtelijk uit.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer