Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een Facebook bedrijfspagina aanmaken brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je bedrijfsinformatie tonen en is het aantal fans onbeperkt. De bedrijfspagina is zichtbaar voor belangrijke zoekmachines. We geven je tips met betrekking tot het beheren, overdragen, naam wijzigen, berichten verwijderen en nog veel meer. Zo houd je controle over de zakelijke pagina op Facebook.

Facebook bedrijfspagina aanmaken: kosten en beheerder

We laten je eerst zien hoe je een Facebook bedrijfspagina kunt aanmaken. Hier heb je allereerst een account voor nodig. Heb je er al een, dan kun je direct beginnen met het maken van de zakelijke pagina. Doe dit bij voorkeur vanaf een desktop pc , dat werkt een stuk overzichtelijker.

 1. Klik rechtsboven op het menu (pijltje) en kies voor de optie ‘pagina maken’. Selecteer bedrijf of merk en ga aan de slag.
 2. Geef de nieuwe pagina een naam en voeg een categorie toe.
 3. Vul de adresgegevens en optioneel een telefoonnummer in. Je kunt ervoor kiezen om het adres niet weer te geven.
 4. Nu kun je een profielfoto en omslagfoto toevoegen, of dit overslaan.
 5. De bedrijfspagina is nu aangemaakt.

Er zijn geen kosten verbonden aan het maken, overdragen, samenvoegen of beheren van een bedrijfspagina op Facebook.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Tips met betrekking tot het beheren van de zakelijke pagina

Ben je beheerder, dan ben je ook verantwoordelijk voor de inhoud van de Facebook bedrijfspagina. Daarom geven we je enkele nuttige tips:

 • Voeg een korte beschrijving toe, zodat mensen je online kunnen zoeken
 • De naam wijzigen kan slechts eenmaal. Dit kan alleen bij meer dan 20 likes en minder dan 200 likes. In dit laatste geval kan alleen Facebook zelf de naam wijzigen. Deze service is mogelijk wanneer je betalende klant bent van Facebook: je krijgt te maken met kosten.
 • Een Facebook zakelijke pagina onzichtbaar maken? Ga op de pagina naar instellingen à algemeen à zichtbaarheid van pagina. Klik op ‘bewerken’ en kies voor publicatie of publicatie ongedaan maken. De bedrijfspagina onzichtbaar maken kun je altijd weer omkeren.
 • Wil je de zakelijke pagina overdragen, voeg dan een nieuwe beheerder toe. Vervolgens verwijder je jezelf als oude beheerder. Op deze manier kun je de Facebook bedrijfspagina overdragen aan een ander.
 • Heb je meerdere bedrijfspagina’s en wil je deze samenvoegen? Dit kan alleen als de pagina's hetzelfde vertegenwoordigen en dezelfde fysieke Locatie hebben. Pagina's samenvoegen kan via de link www.facebook.com/pages/merge. Wil je twee pagina's samenvoegen die niet hetzelfde vertegenwoordigen, dan is de kans groot dat deze permanent verwijderd worden.
 • Recensies verwijderen of berichten verwijderen houdt je pagina overzichtelijk. Recensies verwijderen kan door via de Facebookpagina aan de linkerkant voor ‘recensies’ te kiezen. Volg de stappen en verwijder de betreffende recensie. Berichten verwijderen is zeer eenvoudig. Zoek op de tijdlijn van de bedrijfspagina naar het bericht en klik rechtsboven op het menu. Kies de optie verwijderen van pagina. Het bericht is nu verwijderd.

Facebook bericht verwijderen lukt niet

Ervaar je problemen met het verwijderen van een Facebook bericht? Zorg ervoor dat je verbinding maakt met internet. Volg de juiste stappen en kies voor bericht verwijderen of verbergen op tijdlijn. In dit laatste geval verdwijnt het bericht van je tijdlijn maar blijft op andere plaatsen zichtbaar. Maak hier een juiste keuze in.

Over de Facebook bedrijfspagina kosten

Het aanmaken van een bedrijfspagina is volledig gratis. Voor het promoten van deze pagina brengt Facebook kosten in rekening. In dit geval maak je gebruik van Facebook advertenties. Je kunt hierbij je eigen budget instellen. Facebook brengt ook kosten in rekening voor toevoegingen aan winkelwagentje, opgeslagen aanbiedingen of overige zakelijke handelingen. Deze kosten voor de onderneming zijn geheel of gedeeltelijk aftrekbaar.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer