Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hoe koppel ik Facebook aan LinkedIn? Met deze koppeling kun je berichten automatisch doorplaatsen. Het is ook mogelijk om de Facebook contacten te koppelen aan LinkedIn. Ga aan de slag met onze tips over het koppelen van je account of bedrijfspagina en leer hoe je dit weer ontkoppelt.

Waarom Facebook en LinkedIn koppelen?

Je Facebook profiel aan je LinkedIn profiel koppelen heeft een aantal voordelen:

  • Berichten automatisch doorplaatsen op social media
  • Uitbreiden van het netwerk
  • Een grotere doelgroep bereiken

Het lijkt vooral voor bedrijven interessant om deze twee social media aan elkaar te koppelen. LinkedIn is het zakelijke social mediaplatform, terwijl Facebook onderscheid maakt tussen bedrijfspagina’s en privé accounts. Wie een Facebook bedrijfspagina of andere pagina heeft, wil deze vaak met LinkedIn samenvoegen. Let op: heb je een persoonlijk profiel, dan is het vaak niet interessant om dit aan LinkedIn te willen koppelen. Het zakelijke leven zit niet te wachten op een foto van jouw avondeten. Of je moet willen solliciteren naar de functie van chef-kok.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

LinkedIn Facebook Connect

Het is belangrijk om te weten dat Facebook en LinkedIn niet samenwerken. Dit geldt wel voor Facebook en Instagram. Tussen deze twee social media is het mogelijk om berichten direct door te sturen. Koppelen van Facebook aan Instagram kan via deze link: https://www.facebook.com/business/help/898752960195806/?ref=u2u

In het verleden kon je beiden platformen wel samenvoegen. Nu privacyregels een grote rol spelen, kijken social media websites hier wel mee uit.

Facebook contacten koppelen aan LinkedIn

Heb je veel Facebook contacten die je wil koppelen aan LinkedIn? Ook dit is niet eenvoudig. In het verleden werkte het door het aanmaken van een Yahoo-adres en de Facebook contacten via dit adres naar LinkedIn te sturen. Je moet je ook afvragen of je al je Facebook contacten wel op LinkedIn wilt hebben. LinkedIn heeft namelijk een heel ander doel en is geen site voor het toevoegen van familie en vrienden. Het is ook niet verstandig om je e-mail contacten op LinkedIn te importeren. Dit is niet alleen onpersoonlijk, veel mensen hebben geen LinkedIn account. Bovendien bestaat de kans dat je boze reacties krijgt.

Een Facebook update delen op LinkedIn

Heb je een Facebook update die je zichtbaar wilt maken op LinkedIn? Dat is uiteraard wel mogelijk, al gebeurt dit handmatig. Elke Facebook update heeft zijn eigen ID of URL, let erop dat je de juiste pakt. Kopieer deze url. Plak de url vervolgens op je tijdlijn van LinkedIn. Dit werkt overigens ook andersom: Je kunt LinkedIn berichten met je Facebook-vrienden delen. Houd wel even rekening met de privacy instellingen. Niet-openbare berichten zijn niet voor iedereen zichtbaar.

Facebook en LinkedIn ontkoppelen

Heb je in het verleden Facebook met LinkedIn samengebracht, dan kun je dit weer ontkoppelen. Hiervoor ga je naar je Facebook account:

  • Log in op je Facebook en ga rechtsboven naar instellingen
  • Selecteer de optie ‘apps en websites’
  • Zoek naar LinkedIn of klik deze direct aan
  • Selecteer ‘verwijderen’

LinkedIn wordt nu verwijderd. Dit betekent dat de website niet langer informatie kan bekijken en bijwerken. Tip: na het ontkoppelen is het niet meer mogelijk om de twee platformen opnieuw aan elkaar te koppelen. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer