Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je iPhone laadt niet op in de auto. Hierdoor loopt de batterij leeg en kun je het toestel straks niet meer gebruiken. Voorkom dit en los het probleem tijdig op. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat de iPhone in de auto weer oplaadt.

IPhone opladen in auto

Voor het opladen van een iPhone heb je een oplader en laadkabel nodig. Let op: voor de auto gebruik je een speciale autolader. Hierbij heb je de keuze uit een autolader lightning met USB + kabel of een passagier autolader. Deze laatste heeft twee tot vier poorten, waardoor iedereen in de auto zijn telefoon kan opladen. Er zijn ook losse autoladers verkrijgbaar zonder kabel. Je moet dan zelf de oplaadkabel mee de auto innemen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Opladen in de auto lukt niet, hoe kan dat?

In veel gevallen laadt de iPhone in de auto gewoon op. Toch kan het voorkomen dat je problemen ervaart. Soms een enkele keer, in andere gevallen laadt de iPhone in de auto nooit op. Bekijk onderstaande tips en probeer of dit het probleem oplost.

Controleer het afgegeven vermogen

Dit is een van de meest voorkomende oorzaken wanneer de iPhone in de auto niet kan opladen. Het afgegeven vermogen is te laag of soms te hoog. Het gevolg is dat de iPhone zich niet oplaadt. In ernstige gevallen kan de oplader zelfs doorbranden, iets dat een levensgevaarlijke situatie oplevert.

Haal opladers van een iPhone en iPad niet door elkaar. Controleer vooraf of je de juiste oplader voor de auto gebruikt. Toe aan een nieuwe auto oplader? Koop of bestel dan altijd een originele autolader die geschikt is voor jouw iPhone.

Check de autolader/ sigarettenaansteker

Soms zit het probleem in de autolader/ sigarettenaansteker zelf. In een aantal gevallen is de zekering van de sigarettenaansteker doorgebrand. Je zult dus eerst een nieuwe zekering moeten plaatsen. Stop vervolgens de USB-oplader in de sigarettenaansteker en bekijk of de zekering opnieuw doorbrandt. Is dit het geval, dan is de USB-oplader de veroorzaker. Vervang deze voor een nieuw exemplaar.

Koop geen goedkope rommel

Natuurlijk zijn auto opladers voor je iPhone in China een stuk goedkoper. Je zult niet de eerste zijn die dit soort spullen bij AliExpress bestelt. Dit is echter geen goed idee: vaak ontbreekt het aan kwaliteit. Bovendien voldoen opladers uit Aziatische landen niet aan de Europese veiligheidsnormen. Het gevolg is een niet (goed) werkende oplader, waardoor je iPhone accu leeg blijft. In uitzonderlijke gevallen leveren deze goedkope opladers brandgevaar op.

Maak de lightning-poort schoon

Soms zit er vuil of stof in de lightning poort. Maakt de laadkabel weinig contact en kan deze de iPhone niet opladen? Dit heeft niets met jouw auto oplader te maken maar wel met de poort van je iPhone. Maar deze poort goed schoon. Gebruik hier eventueel een pincet, wattenstaafje of een ministofzuigertje voor.

Lightningpoort schoongemaakt? Probeer dan opnieuw of je iPhone wil opladen.

Accu van de iPhone kalibreren

Je iPhone wil in de auto niet opladen maar het ligt niet aan de USB-lader, sigarettenaansteker of bekabeling. Heb je al eens geprobeerd om de accu van je iPhone te kalibreren? Dit is soms nodig om ervoor te zorgen dat je smartphone weer goed op de accustatus reageert. Zo kun je de batterij kalibreren:

  • Laat de accu van je iPhone helemaal leeglopen
  • Wacht totdat het toestel zichzelf uitschakelt
  • Sluit de iPhone op een normale oplader aan (geen autolader)
  • Laad de accu van de smartphone helemaal op (tot 100%)
  • Na volledig opladen laat je de iPhone nog een uur langer aan de oplader liggen

De accu van je iPhone is nu gekalibreerd. Als het goed is zul je merken dat je iPhone de juiste batterijstatus weergeeft. Het opladen moet nu ook een stuk beter gaan.

De iPhone opnieuw opstarten

Grote problemen kun je vaak eenvoudig oplossen. Zijn bovenstaande oorzaken uitgesloten, start dan de iPhone opnieuw op. Soms helpt dit en kun je de iPhone gewoon in de auto opladen, iets dat voorheen niet lukte.

Reset naar fabrieksinstellingen

Mocht echt niets lukken, kies dan voor een reset naar fabrieksinstellingen. Hierbij gaan alle gegevens en instellingen verloren en krijg je een schone installatie. Maak eerst een back-up: deze kun je na de resetten terugzetten. Dit bespaart je achteraf een hoop werk.

Naar de iPhone reparateur

Niet alle problemen zijn oplosbaar. Kan de iPhone niet in de auto opladen maar wel via een normale laadkabel (thuis)? Je zou denken dat het probleem dan ergens bij de autolader ligt. Schaf een nieuwe autolader aan of leen er eentje van iemand. Laadt de iPhone ook in de thuissituatie niet op? Dan is er iets met de iPhone zelf aan de hand.

Neem contact op met een iPhone reparatieservice. Deze kijkt het toestel na en repareert deze eventueel. vraag vooraf wel naar de kosten of informeer of je recht hebt op garantie.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer