Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er is een Apple-ID phishing sms rond aan het gaan. In het SMS bericht wordt vermeld: ‘Uw Apple-ID is opgeschort door verdachte inlogpogingen. Klik hieronder om uw Apple-ID te valideren.’ Pas op en reageer hier niet op! 

De laatste tijd wordt er weer vaak geprobeerd om mensen hun Apple-ID gegevens te laten geven door middel van dergelijke sms’jes of e-mails. Het doel van deze internetcriminaliteit is om jouw persoonlijke gegevens te krijgen. Als men jouw Apple-ID inclusief wachtwoord weten kunnen er aankopen gedaan worden in de App Store namens jou. Mocht je hetzelfde emailadres gebruiken voor diensten zoals i-Cloud dan hebben zij hier ook toegang toe. Daarnaast hebben ze in het ergste geval toegang tot jouw creditcard- en bankgegevens.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

SMS Apple-ID opgeschort

Gisteren kregen wij een melding dat een groot aantal Apple gebruikers deze sms’jes. Het overgrote meerderheid ziet direct dat dit niet klopt. Toch zijn er hier en daar mensen die op de link klikken in het berichtje. Niet doen! Als je het niet vertrouwt dan raden wij aan om contact op te nemen met Apple via [email protected]. Bovendien stuurt Apple nooit sms’jes naar zijn gebruikers, aldus de helpdesk phishing.

phishing sms apple

Dergelijke phishing berichten komen vaker voor bij mobiele gebruikers. Zo werden vorig jaar talloze mensen gebeld door +22 of +44 nummers. Mocht je gebeld worden door zo’n nummer neem dan vooral niet op en bel zeker niet terug. Deze phishing bedrijven laten jouw mobiel kort overgaan en hangen vervolgens op. Ze lokken je uit om terug te bellen om vervolgens tientallen euro’s hiermee te innen.

Lees ook: 7 tips om je iPhone optimaal te beveiligen

Apple phishing e-mail

Ook dergelijke e-mails waarin er gevraagd wordt om een Apple-ID te verifiëren kun je direct melden en in de prullenbak gooien. Vaak zijn deze mails direct uit het Engels vertaald met Google translate en zitten vol spelfouten. Het lijkt erop dat de internetcriminelen hierbij iets te veel vertrouwen op de vertalingsdienst van Google. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer