Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er staat meer op je iPhone dan je denkt. Het is dan ook zaak om deze goed te beschermen tegen diefstal. We hebben een aantal tips voor je.

Toegangscode inschakelen

Allereerst raden we je aan om een toegangscode in te stellen als je dit nog niet gedaan hebt. Ga naar de ‘Instellingen’ app » ‘Touch ID en toegangscode’ en stel een toegangscode in.

Er zijn verschillende manieren om de toegangscode in te stellen. Dit kan als 4-cijferige, 6-cijferige of alfanumerieke code. De eerste twee opties spreken voor zich. De alfanumerieke code is een code die kan bestaan uit letters, cijfers en tekens. De alfanumerieke code is veruit de veiligste optie omdat langere codes moeilijker afgekeken of geraden kunnen worden.

toeganscode inschakelen op iPhone

Lees ook: 7 tips om je iPhone beter te beveiligen

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Touch ID

iPhone toestellen vanaf de 5s hebben de zogenaamde Touch ID. Touch ID houdt in dat door middel van een vingerafdrukscan toegang tot het toestel verleend kan worden.

Er wordt bij het instellen van de iPhone gevraagd om een vinger in te scannen. Het is echter mogelijk om nog meer vingerafdrukken in te scannen zodat de iPhone ook met andere vingers ontgrendeld kan worden. Hoe stel je dit in? Ga naar de ‘Instellingen’ app » ‘Touch ID en toegangscode’. Onder het tabje ‘vingerafdrukken’ kan je er voor kiezen om een vingerafdruk toe te voegen en deze te benoemen

Touch ID inschakelen iPhone

Het toevoegen van meerdere vingerafdrukken maakt het ontgrendelen van de iPhone een stuk makkelijker, het is dus zeer de moeite waard.

Lees ook: Zo vaak ontgrendeld een gemiddelde iPhone gebruiker zijn telefoon per dag

Automatisch slot

De Apple iOS software heeft een automatisch slot ingebouwd. Dit slot kan in het menu ingesteld worden. Als de iPhone bijvoorbeeld 30 seconden niet aangeraakt wordt gaat deze automatisch op slot. Het automatische slot kan gevonden worden in de ‘Instellingen’ app » Algemeen » Automatisch Slot.

automatisch slot inschakelen op iphone

Wij raden aan om het automatische slot altijd zo kort mogelijk in te stellen voor een optimale beveiliging.

Gegevens wissen

Apple’s iPhone heeft een soort self-destruct knop voor je data ingebouwd. Ideaal als er gevoelige informatie op je iPhone staat je liever niet hebt dat anderen hier toegang tot krijgen. Binnen het Touch ID en toegangscode menu is er de mogelijkheid om ‘Wis gegevens’ aan te zetten. Als er 10 keer achtereenvolgens een verkeerde toegangscode wordt ingevuld zullen alle gegevens op de iPhone gewist worden zodat mensen met kwade bedoelingen geweerd kunnen worden.

gegevens wissen iphone

Zoek mijn iPhone

Deze app is tegenwoordig standaard ingebouwd in elke iPhone. Zoek mijn iPhone maakt het mogelijk om je iPhone terug te vinden of gegevens te wissen vanaf de computer nadat je de telefoon bent kwijtgeraakt. Daarnaast is er de verloren-modus waarmee de iPhone vergrendeld kan worden en berichten naar de iPhone verstuurd kunnen worden

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer