Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone staat erom bekend dat ze gemaakt zijn om je data en je privacy te beschermen. Een iPhone heeft ingebouwde beveiligingsvoorzieningen, waardoor anderen niet bij de gegevens op jouw iPhone kunnen komen. Dit betekent echter niet dat je zelf niets meer hoeft te doen om je iPhone veilig te houden. Hieronder vind je 5 tips om je te helpen de data op je iPhone te beschermen.

1. Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in

Tweefactorauthenticatie (2FA), zoals een vingerafdruklezer van je telefoon, voegt een tweede laag van beveiliging toe aan je accounts. Deze hele eenvoudige stap zorgt ervoor dat iemand die slechte bedoelingen heeft minder makkelijk toegang krijgt tot je accounts en apparaten. Het lijkt een hele simpele tip, dus maak er ook gebruik van. Vooral nu er steeds meer sites en apps 2FA opties hebben.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

2. Maak niet automatisch verbinding met Wifi-netwerken

Als je iPhone automatisch verbinding maakt met een opgeslagen Wifi netwerk, vergroot je de kans op een aanval, waarbij een cybercrimineel je kan misleiden om verbinding te maken met een frauduleus draadloos toegangspunt. iPhone gebruikers worden daarom aangeraden om de automatische-verbinding-maak optie voor Wifi uitschakelen. Dit zorgt ervoor dat je telefoon niet automatisch verbinding maakt met een netwerk dat voorheen altijd goed werkte, maar nu toch gehackt blijkt te zijn.

3. Versleutel je online verbinding

Maak je gebruik van openbare WiFi netwerken, gebruik een VPN voor een extra laag beveiliging en privacy. Zodra je met je mobiel connecteert op een openbaar wifi netwerk van bijvoorbeeld een: café, hotel, camping,...kan een cybercriminelen je activiteiten zien en ook toegang krijgen tot je apparaat. Om je helpen je gegevens voor jezelf te houden kan je jouw verbinding met een VPN versleutelen zodra je connecteer met een openbaar netwerk. Een VPN versleutelt alle gegevens die jij verzendt of invult.

4. Gebruik een willekeurige pincode

Om je iPhone echt goed te beveiligen is het gebruik van een totaal willekeurige pincode een heel goed idee. Maak dus geen gebruik van cijferreeksen waar een hacker achter zou kunnen komen, zoals je geboortedatum, je telefoonnummer of je BSN-nummer. Gebruik ook geen pincode die te maken heeft met een belangrijke datum in je leven, zoals je geboortejaar, het jaar waarin je geslaagd bent of het jaar waarin je trouwde. Ook belangrijk: gebruik niet 1234 als pincode. Dit is een van de meest gekozen pincodes, en zal dus zeker geraden worden door hackers.

5. Leer om de waarschuwingssignalen van phishing te herkennen

Phishing, of Smishing (een Phishingsaanval via SMS), kan je iPhone binnen enkele seconden in gevaar brengen. Daarom is het belangrijk om de signalen van phishing te herkennen voordat je wordt aangevallen. Pas bijvoorbeeld op bij typefouten, of andere tekenen dat het bericht dat je ontvangt niet legitiem is. Vooral als het een bericht is dat je niet verwacht had, zoals van je bank. Voordat je überhaupt op een link klikt moet je eerst de SMS of e-mail valideren door naar de officiële website van het bedrijf te gaan waarvan je het bericht ontving. Neem rechtstreeks contact met het bedrijf op om te verifiëren dat het bericht echt van hen afkomstig is.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer