Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Gisteren berichtten verschillende media (waaronder De Telegraaf) over een seksfilmpje met Patricia Paay in de hoofdrol, dat op het internet dreigt te verschijnen. De seksfilm zou bij verschillende nieuwsredacties ter publicatie zijn aangeboden.

 

Op advies van John van den Heuvel (misdaadjournalist) is Patricia Paay naar de politie gestapt en heeft zij aangifte gedaan. John gaf gisteren in RTL Boulevard uitgebreide uitleg over het voorval. Kern hiervan is dat de blondine wordt afgeperst vanwege een zakelijk conflict. Er kon niet worden verteld om welke persoon het zou gaan die zich schuldig maakt aan afpersing van de pasgetrouwde blondine. In ieder geval is een dergelijke afpersing zeer strafbaar, hierop staat in Nederland volgens het Wetboek van Strafrecht een geldboete en een mogelijke gevangenisstraf.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Opnames met een iPhone / Smartphone van dergelijke (heimelijk) gemaakte seksfilms in zijn algemeenheid goed mogelijk

In zijn algemeenheid valt te zeggen dat de camera’s van iPhones en andere (Android gebaseerde) Smartphones enorm zijn verbeterd de laatste jaren (iets wat velen beleven als een groot pluspunt). Naast de pluspunten zijn er helaas ook minpunten te noemen ten aanzien van de voortschrijdende technologische ontwikkelingen op het gebied van Smartphones. Onopvallend filmen met je Smartphone (langdurig en in goede kwaliteit) is makkelijker dan ooit en vaak zelfs veel makkelijker dan filmen met een normale, grotere camera (die veel meer opvalt). Iemand die kwaad wil kan zijn iPhone of Android toestel gemakkelijk ‘in stelling brengen’, verscholen achter bijvoorbeeld kleding of meubels. Ongemerkt kan een ruimte dan haarscherp worden waargenomen, en worden alle bewegingen en geluiden zorgvuldig vastgelegd.

Of de afperser in kwestie ook een iPhone of Android toestel heeft gebruikt voor zijn gemaakte opnames (en of de opnames heimelijk zijn gemaakt) vermelden de media niet (maar dit zou goed denkbaar kunnen zijn). In ieder geval vinden wij het goed om jou er als lezer op te wijzen dat iPhones en Android gebaseerde Smartphone toestellen ook voor dit soort onzuivere doeleinden gebruikt kunnen worden. Het lijkt dus niet verkeerd om in voorkomende gevallen (tegen)maatregelen te treffen, om te voorkomen dat de moderne technieken jou tot nadeel kunnen zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer