Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De (digitale) krant: blijf op de hoogte van het laatste nieuws, achtergrondfeiten en alles wat jou of de wereld bezighoudt. Nadeel van veel kranten in deze tijd is dat ze vaak digitaal zijn, waardoor je nog meer met je neus op je smartphone of beeldscherm gedrukt zit. Met een proefabonnement op een krant maak je kennis met de papieren versie van nieuwsverspreiding.

De krant in je brievenbus

Rustig de krant lezen op de bank, aan de keukentafel, het werk of in de trein. Een papierenversie van de krant is helemaal niet ouderwets: het geeft een goed gevoel. Deel de krant met familieleden, vrienden of collega’s. Bewaar belangrijke uitgave of nieuws dat er echt toe doet. Een papieren krant is altijd tastbaar, iets dat je met een digitale versie niet ervaart.

Hoe leuk is het om dagelijks de papierenkrant in je brievenbus te ontvangen? Van maandag tot en met zaterdag (zes dagen per week) maar ook toegang tot de online versie (simpel te bekijken met je iPhone of met je Android toestel). Dit kan allemaal met een proefabonnement op een krant.

Landelijke en regionale dagbladen

Bij het afsluiten van een abonnement op een krant heb je de keuze tussen landelijke en regionale dagbladen. Wat is het verschil tussen beiden? Landelijke dagbladen verspreiden zowel landelijk nieuws als wereldwijd nieuws. Bekende voorbeelden van landelijke dagbladen zijn De Telegraaf, Trouw en Algemeen Dagblad.

Een regionaal dagblad richt zich altijd op regionaal nieuws, naast algemeen landelijk nieuws. Bekende regionale dagbladen zijn de Leeuwarder Courant en het Brabants Dagblad.

Proefabonnement: kennismaken met je favoriete krant

Een proefabonnement is de ideale manier om kennis te maken met de krant van je keuze. Omdat je vaak nog niet weet of je tevreden bent over dit dagblad, of omdat je graag kennis wil maken met de papieren versie van een krant. Natuurlijk heb je bij veel proefabonnementen direct toegang tot de online versie. Denk maar eens aan de online abonnementen Telegraaf, een van de grootste en bekendste landelijke dagbladen. Nu we het toch over De Telegraaf hebben, online Telegraaf abonnementen zijn altijd een leuk idee: voor jezelf of voor iemand andere mensen in je omgeving (bijvoorbeeld vrienden en/of familieleden).

Hoe lang loopt een proefabonnement door? De proefperiode bedraagt 2-8 weken, soms langer. Zo staat De Telegraaf bekend om een langdurige proefperiode, terwijl andere kranten juist een kortere termijn aanhouden. Een proefabonnement is altijd goedkoper dan een normaal abonnement. Bovendien stopt het proefabonnement vanzelf (tenzij anders aangegeven).

Echte krant en digitale krant in één

Waarom voor een echte krant (papierenversie) gaan wanneer je deze ook digitaal kunt lezen? Veel mensen vinden het prettig om een krant in de handen te hebben. Dat specifieke gevoel, dat is onvervangbaar. Omdat we steeds meer onderweg zijn en onze smartphone overal bij ons hebben, is er ook de digitale krant. Deze en je beperkt gratis lezen. Met een abonnement op de krant heb je binnen de digitale versie toegang tot alle nieuwsberichten en achtergrondfeiten. Waar je ook bent, het nieuws neem je altijd met je mee. Om ‘s avonds na het eten nog even lekker in de ouderwetse krant te duiken. ‘s Morgens ligt er weer een nieuwe krant op de mat.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer