Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Miljoenen iPhones worden er jaarlijks verscheept over de hele wereld. Veel producenten proberen hier slim op in te spelen door namaak spullen te verkopen. 

Zonder de nodige accessoires en opladers zijn Apple producten helaas niet te gebruiken. Door de grote vraag naar Apple producten zijn er helaas veel consumenten die bewust of onbewust nep producten kopen. Wij, van iPhone.nl, geven jou een handige overzicht waar je op kunt letten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Neppe Lightning kabels

Op alle kabels van Apple staat ‘Designed by Apple in California Assembled in XXX (naam van een land). Tot op de dag van vandaag zijn China en Vietnam de enige landen die geauthorizeerde Apple fabrikanten hebben. Sommige geruchten wijzen uit naar een toevoeging van Brazilië maar dat is ver van zeker. Vervolgens staat er een serienummer, achter de zin, die bestaat uit 12 cijfers. De kabels die nep zijn bevatten 13 tot 17 cijfers. ( zie afbeelding hieronder) Zoals te zien is drukt Apple de letters in lichte maar duidelijke kleur.

 

Originele USB kabels hebben geen gat tussen de werkelijke kabel en de USB poort zelf.

 

Er is altijd een subtiel metalen splitsing in de USB poort van de originele Apple kabels. Zoals op de tweede, derde en vierde kabel te zien is loopt het witte gedeelte door in de USB kabel. Dit is een teken dat het een neppe variant is.

Aan de bovenkant van de lightning kabel is er een duidelijk verschil te herkennen. De gouden contactjes horen glad en netjes te zijn afgewerkt, wat bij de neppe varianten zeker niet het geval is. Leg je vinger op de kabel en voel het verschil.

 

Aan de binnenkant van de USB kabels staan ook serienummers. Op de originele kabels staan de getallen en letters netjes afgebeeld. Zoals te zien is in onderstaande afbeelding is dit bij de nepkabels wel anders.

Fabrikanten

Fabrikanten proberen continu de neppe Apple producten te verbeteren om zo echt mogelijk over te komen. Vaak geeft de iPhone of iPad zelf aan dat de gebruikte accessoires niet geautoriseerd worden door Apple.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer