Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je Snapchat gesprekken verwijderd en was dit niet de bedoeling? Snapchat gesprekken terughalen op je iPhone, het kan! Hier heb je wel een speciaal programma voor nodig want rechtstreeks berichten vanuit de app terughalen is niet mogelijk.

Het gebruik van Snapchat

Snapchat is een hele populaire berichtenapp. Je zou het bijna met WhatsApp vergelijken maar Snapchat heeft meer functionaliteiten. Met deze app maak je namelijk foto’s die je direct met je vrienden deelt. Ja je hoort het goed, je moet eerst vrienden aan Snapchat toevoegen. Anders valt er niks te delen.

De app is gratis en dat blijft hopelijk ook zo. Voor gebruik hiervan moet je eerst een account aanmaken. Let even op de leeftijdsgrens want je moet minimaal 13 jaar oud zijn. Ondanks dat zitten toch veel kinderen op Snapchat. Tja, wie controleert dat?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Per ongeluk Snapchat gesprekken verwijderd

Je bent in het wilde weg op van alles in de Snapchat app aan het tikken. Voordat je het weet heb je per ongeluk een of meerdere gesprekken verwijderd. Maar het kan ook dat je bewust een gesprek verwijdert en je hier later spijt van krijgt.

Daarnaast heb je binnen Snapchat de mogelijkheid om berichten binnen 10 seconden te laten verwijderen. Wanneer je een bericht ontvangt en dit verdwijnt binnen die 10 seconden, dan heb je dus nooit bewijs dat je dit bericht ooit ontvangen hebt. Ook dit kan een reden zijn om verdwenen Snapchat gesprekken terug te halen.

Werkt niet hetzelfde als bij WhatsApp

Bij WhatsApp is het makkelijker om verwijderde gesprekken terug te halen. Tenminste, wanneer je voor die tijd een back-up had gemaakt. Want door het verwijderen van WhatsApp en het opnieuw installeren staan alle verwijderde gesprekken er weer. Werkt dit ook zo bij Snapchat? Helaas niet. Je zult op een andere manier de verwijderde gesprekken terug moeten halen.

Data Recovery voor iOS (of Android)

Er is zeer handige software verkrijgbaar om Snapchat gesprekken terug te halen. Hierbij maak je gebruik van Data Recovery voor iOS. Er is ook een versie voor Android beschikbaar. Let op, het is wel de bedoeling dat je de smartphone middels een kabel met de PC verbindt. En dat je de juiste versie van deze software downloadt.

Zo werkt het terughalen van verwijderde Snapchat gesprekken:

  • Download Data Recovery
  • Installeer het programma op de computer
  • Verbind de iPhone met de pc of Mac ( gebruik een USB-kabel dus geen Bluetooth)
  • Klik binnen het programma op de startknop

Je ziet dat het programma je iPhone scant. Dit kan enige tijd duren, wacht geduldig totdat dit voltooid is. Ga nu naar de linkerkolom en bekijk de gedetailleerde berichten. Je ziet nu alle inhoud op je iPhone staan inclusief Snapchat berichten. Jawel, ook de verwijderde gesprekken!

Snapchat berichten herstellen

Misschien wil je niet alle Snapchat gesprekken terughalen naar je iPhone. Dit is ook niet nodig, je hebt hier de vrije keuze in. Selecteer de gesprekken die je terug wil halen. Nu start het programma met het herstellen van deze gesprekken.

Als alles goed verloopt zie je de teruggehaalde gesprekken nu binnen de Snapchat applicatie verschijnen. De klus is geklaard! Koppel de iPhone van de computer los en sluit het programma af.

De werking bij Android toestellen

Heb je geen iPhone maar een Android toestel? Download dan dezelfde software maar dan voor Android smartphones. Ook nu weer sluit je de smartphone via een USB-kabel aan op de PC of laptop. Het programma zal het toestel automatisch ‘rooten’. Hierna selecteer je de verdwenen Snapchat berichten. Klik vervolgens op herstel en alles verschijnt weer binnen de Snapchat applicatie. Zo eenvoudig is het.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer