Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heeft de smartphone een accuduur van 50% of minder, dan wordt het tijd om deze op te laden. Geen stopcontact in de buurt? Een powerbank is de meest geschikte oplossing. Deze externe batterij laadt je smartphone snel weer op. De ene powerbank is de andere niet. Met onze tips vind je de meest geschikte back-up batterij voor smartphone of tablet.

Kies een powerbank met hoge capaciteit

De meeste smartphones beschikken over een batterij met een capaciteit van 2400 tot 3700 mAh. Een krachtige powerbank kan de smartphone 3 tot 5 keer volledig opladen. Nadeel is dat een powerbank met hoge capaciteit ook wat groter en zwaarder is. Vind je dit lastig en heb je de externe batterij slechts een enkele keer nodig, gebruik dan een kleiner model. Zorg in ieder geval het model van je keuze minimaal dezelfde capaciteit als je smartphonebatterij heeft. Wat betreft de laadsnelheid heeft de smartphone een externe accu van minimaal 1 ampère en de tablet 2 ampère nodig. Anders duurt het opladen veel te lang.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Kijk ook eens naar de prijs-kwaliteitverhouding

De Consumentenbond heeft een aantal powerbanks getest. Hieruit bleek dat de duurste merken niet perse de beste zijn. Verassend: ook merkloze externe accu’s kwamen uitstekend uit de test. Zo kwamen we de beste powerbanks tegen met een capaciteit van 10.000 mAh, dit voor slechts €16,95. Een externe batterij met een capaciteit van 20.000 mAh, geïntegreerde kabel én drie USB uitgangen vonden we voor slechts €29,95. Met een laadsnelheid van 2 ampère niet alleen geschikt voor smartphone maar ook voor tablet. Dat zijn prijs-kwaliteitverhoudingen waar we blij van worden.

Een powerbank op zonne-energie

Ben je veel onderweg en kom je op plaatsen waar geen stopcontact aanwezig is? Een stopcontact is wél een vereiste voor het opladen van de powerbank. Niet bij het model op zonne-energie, dat in volle zon snel weer over de juiste capaciteit beschikt. Zo ben je niet langer afhankelijk van je omgeving. Mocht je niet willen vertrouwen op zonlicht, ga dan zeker voor een powerbank van minimaal 10.000 mAh. Daar kun je mee thuiskomen.

Voor de avonturiers onder ons: kijk ook eens naar een waterdichte externe accu of een versie met reisstekker. Geen berg te hoog of geen land te ver, je smartphone blijft altijd beschikbaar.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer