Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Mobiele games zijn niet meer weg te denken. Ze zijn innovatief, multidimensionaal, hebben een eersteklas design en worden snel op de smartphone of iPhone geladen. Interessant is dat de gamersgemeenschap het niet op alle games gemunt heeft. Sommige must-have games zijn echter uiterst veelbelovend en hebben de hoogste positie op de markt weten te bemachtigen.

De industrie krijgt nog meer impulsen van locatie-onafhankelijke spellen. Gokkers spelen liever in mobiele casino's en nemen hoge bonussen aan als een geschenk van het huis. Het verhaal van de spelletjes wordt steeds meer aangepast aan de verhalen van populairste films en spelletjes. Zo beleven spelers multimediaal spelplezier met hun favoriete personages. Klassiekers zoals Fruit Slots zijn natuurlijk ook beschikbaar.

De eerste stappen van de nieuwe gokkasten worden genomen door de gokbranche. Hun nieuwe spellen vormen de basis voor innovatieve slots. Niet elk spel is geschikt, want alleen de gewildste spellen komen in de Hall of Fame. Gaming fans kunnen hier ontdekken welke mobiele games de moeite waard zijn voor arcade ontwikkelaars en vooral voor gamers.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Candy Crush: populairste tijdverdrijf voor mobiele spelers

Candy Crush bestaat al sinds 2012. De structuur van het door King ontwikkelde spel doet denken aan het ooit zo populaire Tetris. Candy Crush is echter veel dynamischer. De afzonderlijke modules zijn mobieler en er zijn ook verschillen in de gameplay. In plaats van vallende blokken combineren de spelers snoepjes. Het spel met zoete inhoud is vooral populair bij vrouwen.

Bijna 500.000 mensen spelen Candy Crush meer dan 6 uur achterelkaar. Natuurlijk is het populaire spel voor korte tijd beschikbaar voor alle mobiele apparaten. Als gevolg daarvan zijn iPhone-gebruikers steeds vaker te vinden onder de spelers. Zij volgen het nieuws via iPhones om de nieuwste updates niet te missen. Candy Crush wordt immers voortdurend verder ontwikkeld. De beste spellen vereisen nieuwe technologie en niemand kan de fout ingaan met een iPhone.

Maar waarom is Candy Crush zo populair? Het is eenvoudig: het spel is intuïtief te spelen. Mensen van alle leeftijden begrijpen hoe het werkt. Bovendien is het niet nodig de instructies lang door te lezen. Er is geen geweld en het spelletje is ideaal om wachttijden te overbruggen. Sommigen gebruiken Candy Crush om stress te verminderen.

Angry Birds: Behendigheidsspel voor jong en oud

De ontwikkelaar Rovio Entertainment bracht in 2015 het beroemde spel Angry Birds naar de winkel. In het spel gebruiken gamers vogels met speciale vaardigheden. Het doel is om verschillende objecten te vernietigen. Dankzij de eigenschappen van de Angy Birds kan dit sneller of langzamer. Het spel vereist vaardigheid en levert snelle overwinningen op. Volgens de huidige onderzoeken nemen ongeveer 220 miljoen mensen per maand deel aan het spel.

Ze vernietigen allemaal objecten en houden van de eenvoudige levelstructuur. Met Angry Birds Go is er eindelijk een uitbreiding voor fans van ultieme klassiekers als Super Mario Kart. In dit spel is het doel om de racebanen te beheersen en de eerste plaats te bemachtigen. Daarbij verzamelen de vogels munten. Hoe meer coördinatie de spelers inbrengen, hoe hoger de winsten.

Toegegeven: Angry Birds Go heeft de top 10 nog niet gehaald. Het is een ander verhaal met Angry Birds. Het spel heeft al meer dan 73 miljoen euro aan inkomsten opgeleverd. Fans van het populaire spel moeten zeker regelmatig in de winkel kijken. Rovio Entertainment biedt zijn spelers voortdurend uitbreidingen aan. Angry Birds 2 is nu een van de meest gespeelde app-spellen van dit moment.

Super Mario Run: Klassieker van het nieuwe tijdperk

Super Mario is het spel van de 20e eeuw. Zelfs in de 21e eeuw verlangen fans van het loodgieterduo naar nieuwe spellen. En Nintendo levert elk jaar. Gamers rennen, springen en vliegen door werelden via NES, SNES, Gameboy, N64, Game Cube, DS, Wii en nu ook via Nintendo Switch. Lange tijd werd het ondenkbaar geacht dat de techgigant zich ook in de Store zou vestigen, maar dat is nu anders.

Met Super Mario Run maakt een compleet nieuw soort springen en rennen zijn debuut. Ook in dit spel moeten Mario en Luigi verschillende hindernissen nemen, monsters ontwijken en het opnemen tegen Bowser. Ze verzamelen veel munten en het typische ontwerp van de spellen blijft hetzelfde. Alleen de gameplay is aangepast.

Gamers bewegen het personage niet zelfstandig. In Super Mario Run rennen de personages zonder de speler. Gamers hoeven alleen maar op het scherm te tikken om te springen. Toch is het spel zeker niet eenvoudiger dan de gebruikelijke variant. Het draait allemaal om vaardigheid en uitstekende oog-hand coördinatie.

Pay2Win: Spelen met nog meer mogelijkheden

Pay2Win, wat betekent dat eigenlijk? Momenteel zijn Pay2Win-spellen de nieuwe marktleiders en zeer populair. Ontwikkelaars vragen geen bijdrage van de speler bij de aankoop van de spelletjes. De deelnemers ontvangen de versies dus gratis. Ze kunnen het spel ten volle testen en spelen. Als ze hun grenzen bereiken, kunnen ze de gameplay optimaliseren via in-game aankopen.

Ze kopen dingen zoals het volgende:

  • Meer levens
  • Een nieuw niveau betreden
  • Moeilijke uitdagingen overslaan
  • Potion en speciale vaardigheden
  • Items voor het spel

De uitgaven zijn niet nodig. Wie ze echter niet maakt, moet rekenen op veel langere speeltijden. Vaak gaat het bij app-aankopen om bedragen van 1 tot 6 euro per aankoop. Gamers financieren zo de ontwikkelingsteams. Tegelijkertijd voorkomen spelers de vervelende onderbrekingen door op No Ad te klikken. Dit kost ook niet veel en loont op de lange termijn.

Pay2Win spellen bestaan in alle rubrieken. Ze hebben dezelfde gameplay als de betaalde volledige versies. De kosten zijn echter veel lager. Een volledige versie kost al gauw 100 euro of meer. Met gratis apps en in-game aankopen zijn de besparingen dus vrij hoog.

Een andere variant zijn Pay2Earn spellen. De generatie achter deze spellen stelt gamers in staat om zelf ontwikkelaar te worden. Gamers verdienen extra geld tijdens het gamen. Hoe populairder een spel is, hoe hoger de winst. Het concept is echter nog wat wankel.

Middelen: Slechts enkele gamers profiteren nu van NFT-gaming. Vaak is de tijdsinspanning te groot. De inkomsten zijn niet winstgevend. Dit zou in de toekomst kunnen veranderen. Pay2Earn games worden al beschouwd als een grote kans voor de gamesmarkt.

De komende maanden zullen VR-spellen steeds populairder worden. Gamers dragen een VR-bril waarmee ze zich rechtstreeks in de games onderdompelen. Verbluffende impressies, uitstekende graphics en eye-tracking maken dit mogelijk. Tegelijkertijd zijn games met VR-technologie relatief betaalbaar.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer