Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De Instagram op je iPhone is heel erg handig En: je deelt en bekijkt foto’s en filmpjes. Standaard sta je ingelogd, waardoor je niet continu je wachtwoord hoeft in te vullen. Uitloggen op Instagram via iPhone: Hoe werkt dat eigenlijk? Dat ontdek je hieronder.

Instagram inloggen en ingelogd blijven

De Instagram app heeft een handige functie: ingelogd blijven. Dit staat standaard ingesteld dus hier hoef je niets voor te doen. Hoe werkt het precies? Na het installeren van de Instagram app meld jij je met je Instagram account aan. Heb je er nog geen, dan maak je eerst een nieuw account aan.

Zodra je bent ingelogd blijft dit zo. Hierdoor ontvang je Instagram push notificaties (meldingen) en kun je op elk gewenst moment op Instagram rondsnuffelen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Uitloggen op Instagram

Wil je toch liever uitloggen? Dit wordt ook wel afmelden genoemd. Het uitloggen of afmelden werkt op de smartphone net even wat anders dan via de pc. Zo kun je via je iPhone uitloggen op Instagram:

  • Ga naar je Instagram profiel
  • Tik op menu (drie streepjes)
  • Tik op instellingen
  • Scroll naar beneden
  • Tik op afmelden bij (gebruikersnaam)
  • Kies niet nu of onthouden
  • Tik op afmelden

Je moet een keuze maken tussen niet nu of onthouden. Kies je voor onthouden, dan bewaart Instagram je aanmeldgegevens. Zo kun je op een later moment sneller inloggen. Ben je via de smartphone van iemand anders ingelogd, log dan uit en tik op niet nu. Je aanmeldgegevens worden gewist. Dit is veiliger, omdat iemand anders nu niet meer op jouw account kan inloggen.

Uitloggen Instagram lukt niet (iPhone)

Ervaar je problemen met het uitloggen of blijf je ingelogd? Je kunt alleen uitloggen wanneer je verbinding met het internet maakt. Wees er zeker van dat je smartphone met een wifi-netwerk of het telefoonnetwerk (mobiele data) is verbonden. Heb je tijdelijk geen internetverbinding, probeer dan op een later moment uit te loggen.

Het kan ook zijn dat je op het verkeerde account uitlogt. Veel mensen beschikken over meerdere Instagram accounts, bijvoorbeeld om onderscheid tussen privé en zakelijk te maken. Via de Instagram app kun je switchen tussen deze accounts. Wil je op het ene account uitloggen en ben je toevallig op het andere account actief, dan log je per ongeluk om dit account uit. Hierdoor blijft het eerste account actief en meldingen versturen. Kijk dus goed op welk account je zit.

Problemen met opnieuw aanmelden

Na het uitloggen op Instagram ontvang je geen meldingen meer. Hierdoor kun je niet op foto’s reageren. Ook is het niet mogelijk om vanaf je iPhone foto’s op Instagram te plaatsen. Wil je dit toch allemaal, dan moet je na het uitloggen opnieuw aanmelden (inloggen).

Soms lukt het aanmelden of inloggen niet. Dit kan diverse oorzaken hebben zoals een vergeten gebruikersnaam of wachtwoord. Het kan ook zijn dat het Instagram account gehackt is of door Instagram zelf uitgeschakeld.

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Ben je het wachtwoord vergeten, open dan de Instagram app en tik op gebruikersnaam of telefoonnummer. Voer je gebruikersnaam, telefoonnummer of e-mailadres in. Tik vervolgens op aanmeldlink versturen. Ben je je gebruikersnaam vergeten, vraag dan een vriend om jouw profiel te bezoeken. Deze kan je huidige gebruikersnaam bekijken en aan jou doorgeven.

Instagram account gehackt

Heb je het vermoeden dat je Instagram account gehackt is? Bekijk eerst of je een e-mail van Instagram hebt ontvangen. Is je e-mailadres door iemand anders gewijzigd, dan kun je dit via het ontvangen bericht ongedaan maken. Laat voor de zekerheid een beveiligingscode naar je e-mailadres of telefoonnummer sturen.

Je kunt het gehackt account rapporteren. Open de Android app op je iPhone en tik op het aanmeldscherm op wachtwoord vergeten. Kijk onder aanmeldlink verzenden en tik op mijn aanmeldgegevens werken niet. Volg nu de instructies op. Het team van Instagram zal je identiteit verifiëren. Dit doe je door een foto van jezelf te sturen. Op de foto heb je een stuk papier met een handgeschreven code vast. Deze code stuurt het Instagram team via e-mail naar je toe.

Vaak inloggen en weer uitloggen

Je wilt uitloggen op Instagram, weer inloggen en opnieuw uitloggen. Is het een probleem om telkens opnieuw in- en uit te loggen? Nee, dit maakt niet uit. Het is hooguit vervelend voor jezelf: je moet vaak extra handelingen verrichten. Toch kan continu uitloggen en apart inloggen handig zijn, vooral wanneer je gebruikmaakt van andermans telefoon. Je wordt echter niet geblokkeerd en je account wordt ook niet definitief gesloten wanneer je handmatig inlogt en uitlogt. Je account wordt wel gesloten wanneer jij je niet aan de Instagram regels houdt, spam verstuurt of je voordoet als iemand anders.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.