Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je hebt een Instagramaccount waarbij je meerdere beheerders wil toevoegen. Is dit eigenlijk wel mogelijk? Ja, je kunt een Instagram met meerdere beheerders aanmaken. Hierbij moet je wel de rollen goed verdelen. In dit artikel lees je hier alles over.

Meerdere beheerders niet voor persoonlijk account

Bij Instagram heb je de keuze uit een persoonlijk account of een bedrijfsprofiel (bedrijfspagina). In het eerste geval gaat het om een privépersoon die een Instagram aanmaakt. Het is niet mogelijk om een privé account met meerdere beheerders te delen.

Dit kan wel bij een bedrijfsaccount, ook wel bedrijfsprofiel of bedrijfspagina genoemd. Het is overigens niet mogelijk om direct een bedrijfspagina aan te maken: je maakt eerst een persoonlijk pagina aan waarbij je vervolgens overschakelt naar een bedrijfspagina. Dit doe je via de instellingen binnen je Instagram account.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Eerst een bedrijfsprofiel aanmaken

Voor veel mensen is het eenvoudig om van een persoonlijk account een zakelijk account te maken. Het kan echter ook dat je de melding krijgt dat je geen paginabeheerder bent. In dit geval moet je Instagram aan je persoonlijke Facebookpagina koppelen. Later kun je deze koppeling weer ongedaan maken, wat niet verstandig is wanneer je meerdere beheerders aan Instagram wil toevoegen.

Hoe maak je een bedrijfsprofiel aan? Dit start met de aanmaak van een persoonlijke pagina:

 1. Download en installeer de Instagram app
 2. Open de Instagram app en kies voor registreren
 3. Meld je aan met je Facebook account, e-mail adres of telefoonnummer
 4. Kies een naam en gebruikersnaam
 5. Kies een veilig wachtwoord
 6. Voeg een profielfoto of logo van het bedrijf toe

Het persoonlijk Instagram account is aangemaakt. Nu is het belangrijk om over te stappen naar een bedrijfsprofiel. Ga hiervoor naar het menu (drie horizontale streepjes). Kies vervolgens voor instellingen (tandwieltje). Selecteer account en schakel van hieruit over naar een zakelijk (professioneel) account. Je bedrijfsprofiel oftewel bedrijfspagina is nu klaar voor gebruik.

Instagramaccount met meerdere beheerders

Vooral voor grote bedrijven is het handig om Instagram te voorzien van meerdere beheerders. Zo is het account en toegevoegde content niet afhankelijk van een en dezelfde persoon. Met meerdere beheerders kan iedereen een bericht posten, een advertentie starten, mensen volgen en ontvolgen of ergens op reageren.

Om ervoor te zorgen dat anderen berichten kunnen plaatsen of het bedrijf kunnen promoten moet je paginarollen toevoegen en beheren. Zo kun je rollen toewijzen aan andere mensen. In feite geef je deze mensen toestemming om actie op jouw account te ondernemen.

Iemand een rol toewijzen doe je via Facebook. Het is dus wel belangrijk dat de Facebook pagina gekoppeld is aan de zakelijke Instagram pagina. Zo wijs je iemand een rol toe:

 • Open het gekoppelde Facebook account
 • Klik op de pagina op pagina-instellingen
 • Kies voor paginarollen
 • Voor een naam of e-mailadres van een persoon en
 • Kies een rol die je diegene hoewel wij zijn
 • Klik op toevoegen
 • Voor het wachtwoord in

Je kunt via Instagram zelf geen paginarollen toewijzen of beheren. Dit kan dus alleen via Facebook. Je zult dan ook berichten via Facebook moeten plaatsen en er voor kiezen dat deze ook automatisch op Instagram verschijnen.

Mensen toevoegen aan het advertentieaccount

Als bedrijf adverteer je soms ook op Instagram. Dit kan alleen via Facebook, waarbij er een koppeling tussen Facebook en Instagram moet bestaan. Vanuit Facebook heb je ook de keuze om een of meerdere mensen aan het advertentieaccount toe te voegen. Voordeel is dat meerdere personen een nieuwe advertentie kunnen plaatsen of bestaande advertenties kunnen beheren of verwijderen.

Hierbij heb je de keuze uit verschillende rollen waaronder de advertentiebeheeder en de advertentie accountanalist.

Het toevoegen (of verwijderen) van mensen doe je door naar de instellingen van advertentiebeheer te gaan (advertentie). Kijk onder advertentie accountrollen en kies voor de optie mensen toevoegen. Voer vervolgens de naam of het e-mailadres van de gewenste persoon in.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer