Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je wil je foto’s overzetten van iPhone naar iPhone. Dit kan op verschillende manieren. Bij een nieuw apparaat gebruik je automatische configuratie. Wil je op een later moment foto’s overzetten, dan kan dit via iCloud of iTunes. Welke methode het handigst is en hoe dit werkt, lees je hieronder.

Foto's overzetten vanaf je vorige iPhone naar nieuwe iPhone

Heb je een nieuwe iPhone, dan configureer je deze eerst. Vanaf iOS 11 of hoger verloopt het configureren geheel automatisch. Hieronder vind je een duidelijke handleiding om gegevens van je vorige iPhone naar de nieuwe iPhone over te zetten.

  • Schakel je nieuwe smartphone in en leg deze vlakbij je oude iPhone
  • Wacht tot het scherm begin direct verschijnt
  • Selecteer je Apple ID
  • Er verschijnt een animatie op het scherm van je nieuwe iPhone
  • Houd je oude iPhone boven de nieuwe en centreer de animatie in het zoekscherm
  • Wacht totdat de melding voltooi op nieuwe (iPhone) verschijnt
  • Voer de toegangscode van je oude iPhone in
  • Volg de instructies om Touch ID of Face ID te configureren
  • Voer nu het wachtwoord van je Apple ID in
  • Bepaal welke instellingen je wilt herstellen

Kun je bij stap één of twee niet doorgaan, controleer dan of Bluetooth staat ingeschakeld. Is de camera van je oude iPhone niet bereikbaar, tik dan op handmatige identiteitscontrole. Let op: bovenstaande handleiding zet instellingen en gegevens over. Opgeslagen foto's staan nog steeds op je huidige toestel.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Foto’s overzetten via iCloud

De foto’s op je iPhone staan intern opgeslagen. Vaak maak je gebruik van iCloud: hier vind je gemaakte foto’s en video’s terug. Met behulp van iCloud foto’s open je foto’s en video’s of zet deze naar een andere iPhone over. Het is een kwestie van synchroniseren en de foto's staan op je nieuwe toestel.

Natuurlijk kun je iCloud foto’s ook vanaf de computer naar de iPhone zetten. Maak hiervoor gebruik van foto’s voor MacOS of iCloud for Windows. Synchroniseer handmatig de foto’s of gebruik airdrop. Dit laatste is handig om de foto’s draadloos vanaf de Mac naar je iPhone te versturen. Houd er rekening mee dat het draadloos versturen alleen praktisch is wanneer het om enkele foto’s gaat. Bij veel of grote bestanden kies je liever voor een bekabelde overdracht.

Synchroniseren via iTunes

Ben je verbonden met het internet? Dan worden nieuwe foto’s automatisch naar iCloud foto’s geüpload. Dit moet je natuurlijk wel eerst instellen:

  • Ga op de iPhone naar instellingen
  • Tik op je naam
  • Selecteren iCloud
  • Tik op foto's
  • Schakel iCloud foto’s in

Wil je iCloud foto’s niet inschakelen? Dit is geen probleem: je zult dan handmatig moeten synchroniseren in iTunes. Het synchroniseren werkt zo:

  • Installeer de nieuwste versie van iTunes
  • Open iTunes op de computer
  • Sluit de iPhone met de originele usb kabel op de computer aan
  • Tik binnen iTunes op het iPhone symbool
  • Klik bij synchroniseer foto's en klik op het vakje hiernaast
  • Kies welke map of onderdelen je wilt synchroniseren
  • Selecteer inclusief video’s om ook de video’s mee te synchroniseren
  • Klik nu op toepassen

Kun je niet op ‘synchroniseer foto’s’ klikken maar zie je de melding iCloud foto’s is ingeschakeld? Dan staan alle foto’s en video’s al op de huidige én nieuwe iPhone. Het is niet nodig om voor synchronisatie via iTunes te kiezen. Je kunt iTunes afsluiten.

Wil je de foto’s niet meer op je iPhone hebben staan, schakel het synchroniseren in iTunes dan uit. De foto’s verdwijnen van je iPhone.

Foto’s via bluetooth versturen

Wil je enkele foto’s versturen, dan kan dit heel goed via bluetooth. Schakel bluetooth op beide apparaten in. Vervolgens doorloop je onderstaande stappen:

  • Open iPhoto op beide iPhones
  • Open het hoofdvenster van iPhoto op het apparaat dat de foto's gaat ontvangen
  • Tik op het tandwiel pictogram
  • Tik op het versturende apparaat op een foto of fotoalbum
  • Tik op over ‘sturen’
  • Selecteer de foto’s die je wilt delen (alle of bereik)
  • Tik op het ontvangende apparaat op ‘ja’ (accepteren)
  • Tik op het versturende apparaat op ‘gereed’

Het oversturen van foto's via bluetooth kan enige tijd duren. Dit proces gaat sneller wanneer je gebruikmaakt van wifi. Het is hierbij wel belangrijk dat beide iPhones met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Is dit niet het geval, dan werkt deze methode niet. Kies dan liever voor bluetooth.

Geen geheugenkaart in een iPhone

Houd er rekening mee dat je geen geheugenkaart in een iPhone kan stoppen. Foto's staan daarom altijd in het interne geheugen of op iCloud iTunes opgeslagen. Wil je foto's vanaf een iPhone naar een Android apparaat overbrengen? Dit doe je via de computer, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van e-mail, WhatsApp of een andere berichtenapp.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.