Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ontdek de beste iPhone sim only deals. Weet jij al welk abonnement je moet nemen? Er is veel keuze tussen het aantal belminuten, data, de contractduur en nog veel meer. We geven je 5 tips om het beste iPhone sim only abonnement te vinden.

Uitleg over sim only abonnement

Een Sim Only abonnement, en de naam verraadt het al, is een abonnement met alleen een simkaart. Je krijgt er dus geen nieuwe smartphone bij. Waarom we het toch een iPhone Sim Only abonnement noemen? Omdat je waarschijnlijk op zoek bent naar een nieuw abonnement, maar wél al een iPhone in bezit hebt (of er een aan wil schaffen). Een uitstekende keus: iPhone staan voor kwaliteit. Dat voordeel heb je al. Nu nog een goed (en voordelig) mobiel abonnement. Daar helpen we je bij. Hieronder 5 tips waar je zeker wat aan hebt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1. Een provider uitkiezen

Kijk jij bij een iPhone Sim Only voornamelijk naar de prijs van het abonnement? Niet doen! Het begint allereerst bij de provider. Je hebt de keuze uit een aantal grote providers met eigen netwerk (Vodafone, T-Mobile, KPN en Tele2) of kleinere providers. Deze laatsten huren het netwerk van een van de grotere providers. Het verschil tussen deze twee groepen? De providers met een eigen netwerk hebben een zeer goede 4G- of 4G+ dekking door heel Nederland. Bovendien is de klantenservice uitstekend bereikbaar. Kleinere providers zoals Ben, Hollandsnieuwe en Simyo zijn van hun netwerk afhankelijk van de grote aanbieders. De internetsnelheid kan lager liggen. De klantenservice is niet altijd goed bereikbaar, of het duurt lang voor je geholpen bent.

Tip: sommige kleine providers zijn een dochterbedrijf van een van de grotere providers (T-Mobile en dochterbedrijf Ben of Vodafone en dochterbedrijf Hollandsnieuwe).

2. Het aantal belminuten - hoeveel bel jij?

Wil je alleen bereikbaar zijn of bel jij de hele dag met familie en vrienden (of voor werk)? Een belangrijk punt om even bij stil te staan. Binnen een belbundel brengt de provider geen extra kosten in rekening, uitgezonderd betaalnummers. Bel je buiten de bundel, dan kom je plots voor extra hoge kosten te staan. Je hebt de keuze uit 100 belminuten per maand tot onbeperkt bellen.

Tip: bij veel providers mag je overgebleven belminuten niet tot beperkt meenemen naar de volgende maand.

3. Gebruik van mobiel internet - databundel

We maken steeds meer gebruikt van mobiel internet. Is het je al eens opgevallen hoe snel de MB’s er doorheen vliegen? Zit je over je databundel heen, dan brengt de provider extra kosten in rekening. Andere providers doen dit niet, maar verlagen de internetsnelheid (bijvoorbeeld T Mobile). Niet zo handig wanneer je video's streamt of wilt gamen. Bekijk bij het afsluiten van een iPhone Sim Only abonnement hoeveel data jij verbruikt.

Tip: met een onbeperkte databundel hoef jij je nooit meer zorgen te maken over je internetgebruik.

4. Contractduur van het Sim Only abonnement

De meeste sim only abonnementen hebben een contractuur van één of twee jaar. Een tweejarig contract is vaak iets goedkoper of je betaalt geen aansluitkosten. Bij een eenjarig contract heb je sneller de mogelijkheid om over te stappen of het abonnement op te zeggen. Wil je alle vrijheid? Kies dan voor een maandcontract. Je kunt op elk moment opzeggen. Een maandcontract is vaak wel duurder dat dan een 1- of 2-jarig contract.

5. De prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste nog de prijs-kwaliteitsverhouding. De ene provider is de andere niet. Maak daarom een goede vergelijking van alle verschillende Sim Only abonnementen. Kijk hierbij goed naar de belbundel, databundel en de prijs. Soms zie je nauwelijks verschil, in andere gevallen kan dit al snel enkele euro's per maand schelen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer