Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je je iPhone en je iPad koppelen? Je iPhone aansluiten op een iPad of met elkaar synchroniseren; je kunt zelfs een hotspot opzetten waardoor het ene apparaat profiteert van de internetverbinding van de ander. Er is veel mogelijk! In dit artikel leggen we je alles uit over het koppelen van de iPhone en iPad, zodat je dit gemakkelijk zelf kunt doen.

iPad en iPhone: apparaten met elkaar synchroniseren

Een iPhone en iPad koppelen kan eenvoudig door deze met elkaar te synchroniseren. Wat is dit precies? Dit betekent iets gelijk zetten. In dit geval dus je iPhone en iPad. Bestanden die op je iPhone staan synchroniseer je zodat je ze ook op je iPad kunt bekijken (of andersom). Dit geldt ook voor gegevens en instellingen.

Bij een Apple toestel maak je (vaak) gebruik van de online iCloud-opslag. Wanneer je de iPhone en iPad met elkaar wil koppelen oftewel synchroniseren open je op beide apparaten de instellingenapp. Ga naar het gedeelte iCloud. Stel nu in welke apps of media je wil laten synchroniseren.

Let op want op beide apparaten moet met betrekking tot iCloud hetzelfde e-mailaccount actief zijn!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone aansluiten op de iPad

Kan ik mijn iPhone aansluiten op mijn iPad? Een vraag waar veel gebruikers mee rondlopen. Ja het is mogelijk om deze apparaten middels een kabel met elkaar te verbinden. In veel gevallen heb je een Lightning-naar-USB-kabel kabel nodig, eventueel te combineren met een Apple USB-C-naar-USB-adapter.

In principe werkt het koppelen van iPhone en iPad-vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar de apparaten middels de kabels met elkaar te verbinden. Je kunt nu het ene apparaat via het ander opladen. Maar ook media of bestanden overzetten.

Een harde schijf aansluiten op een iPad of iPhone

Misschien heb je belangrijke zaken op een harde schijf staan. Een harde schijf kun je niet alleen op een iPad maar ook op een iPhone aansluiten. Dit doe je middels een Lightning- of usb-c-poort, eventueel met behulp van een adapter.

Zodra je de aansluiting hebt gemaakt open je de bestanden-app. Kies nu voor de harde schijf en zet eventuele foto’s, media of bestanden naar je iPhone of iPad over.

Deze methode werkt niet alleen voor het aansluiten van een harde schijf maar ook voor een USB-stick. Houd er rekening mee dat je in sommige gevallen echt een adapter nodig hebt.

IPhone met iPad koppelen via Bluetooth

Wist je dat je de iPhone met je iPad kunt koppelen via een bluetooth verbinding? Ten eerste is het belangrijk dat beide apparaten Bluetooth ondersteunen, iets dat in veel gevallen zo is. Alleen hele oude toestellen hebben mogelijk geen (goede) Bluetooth verbinding. Daarnaast moeten de apparaten in elkaars buurt zijn. Zorg dat ze maximaal 2 meter van elkaar af liggen, dan heb je de beste verbinding. Overigens bedraagt het maximale bereik van Bluetooth 10 meter.

Neem een van beide apparaten en open de instellingen. Ga naar het gedeelte Bluetooth en schakel dit in. Op het andere apparaat doe je precies hetzelfde. Wacht tot het eerste apparaat op het tweede wordt weergegeven en maak een verbinding door hierop te tikken. Soms moet je een toegangscode invoeren of de koppeling goedkeuren, dit is afhankelijk van je eigen instellingen.

Wat kun je met een koppeling via Bluetooth? Op zich best veel. Je kunt bijvoorbeeld een contactenlijst overzetten, foto’s, video’s en audio maar ook bepaalde apps. Houd er wel rekening mee dat dit niet met alle applicaties werkt. Bovendien kan een Bluetoothverbinding traag zijn bij het overzetten van grote bestanden.

Bluetooth iPhone werkt niet? Dit moet je doen...

De iPhone aan iPad koppelen via Bluetooth werkt in veel gevallen goed. Toch kan het dat Bluetooth op je iPhone niet werkt. Je moet dan de netwerkinstellingen herstellen.

Open de instellingen app en ga naar het gedeelte Algemeen. Kies onderaan voor de optie Stel opnieuw in. Tik op Netwerkinstellingen herstellen. Probeer nu als laatste opnieuw verbinding met de iPad te maken.

IPhone of iPad aan andere apparaten koppelen

Misschien wil je niet de iPhone en iPad koppelen maar aan een ander apparaat. Bijvoorbeeld een speaker, televisie of iets anders. Is dit mogelijk? Ja, de koppeling verloopt vaak via Bluetooth. Hiervoor moeten beide apparaten Bluetooth ondersteunen. Kijk dus eerst of die mogelijkheid er is.

Schakel Bluetooth op het apparaat in (bijvoorbeeld televisie of speaker) en doe hetzelfde met je iPhone of iPad. Maak een koppeling en test of dit werkt.

IPhone koppelen aan tv

Niet elke tv werkt met Bluetooth. Bovendien kan de koppeling slecht zijn. Je iPhone koppelen aan de tv kan ook op een andere manier. Heb je een Apple tv of een ander merk dan werkt het vaak met een wifinetwerk of AirPlay (2).

Er is nog een andere optie: een geschikte kabel of adapter gebruiken. Hiermee sluit je de iPhone of de iPad op je tv of computerscherm aan. Je hebt hiervoor een digitale Lightning-AV-adapter of Lightning-naar-VGA-adapter nodig, deze sluit je aan op de oplaadpoort van de iPhone of iPad. In de adapter steek je een HDMI of VGA kabel die in de televisie gaat. Check of je televisie deze aansluiting heeft!

IPhone of iPad, heb je beide nodig?

Er is een groot verschil tussen een iPhone en iPad. Een iPad heeft een groter scherm en moet je als een tablet oftewel een mix tussen computer en smartphone zien. Hierdoor kun je op een tablet goed werken of studeren maar er niet op de normale manier mee bellen.

Heb je beide apparaten nodig? Dat hangt helemaal van je activiteiten af. Sommige mensen kiezen een iPhone in combinatie met een tablet of desktop PC. Wanneer je echter veel onderweg bent dan is een iPad veel praktischer. Je iPhone of iPad koppelen is ideaal om je activiteiten op beide apparaten weer te geven.

Synchronisatie tussen iPhone en iPad stoppen

Je hebt hierboven kunnen lezen hoe je de iPhone en iPad koppelt of synchroniseert. Je kunt de synchronisatie tussen iPhone en iPad stoppen. Hiervoor ga je naar de instellingen en vervolgens naar iCloud. Schakel de iCloud functies uit en het synchroniseren wordt gestopt. Dit kan je op elk gewenst moment weer inschakelen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer