Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

IPhone- modellen vanaf 2018 zijn alleen maar duurder geworden. Je zou denken dat een losse iPhone X of Xs Max voordeliger is. Toch kan een iPhone inclusief telefoonabonnement goedkoper zijn. Dit heeft te maken met extra voordeel dat je ontvangt.

Sim Only of telefoon abonnement met telefoon

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement heb je twee keuzemogelijkheden:

 • Sim Only
 • Abonnement inclusief telefoon

Bij een Sim Only abonnement sluit je alleen het telefoonabonnement af. Je zorgt zelf voor een nieuwe smartphone (of je hebt deze al). Heb je nog geen toestel of kun je deze niet in één keer betalen? Dan ga je voor een abonnement inclusief telefoon. Dit laatste blijkt in de praktijk iets voordeliger te zijn.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Abonnementen vergelijken

De truc zit hem in het vergelijken van abonnementen. Providers concurreren sterk met elkaar en verlagen hun abonnementsprijzen. Dit zie je bij alle providers maar vooral bij de kleinere aanbieders terug. Zo is het mogelijk om een Sim Only abonnement vanaf €3 per maand af te sluiten. Dit vind je bij een abonnement inclusief iPhone niet terug. Toch kun je ook hier voordeel uithalen. Hieronder een vergelijking van de provider T-Mobile, waarbij we de totale kosten over 2 jaar bij elkaar optellen. We nemen een abonnement met de volgende specificaties:

 • Contractduur 2 jaar
 • 120 belminuten
 • Onbeperkt SMS
 • 5 GB data

Sim Only abonnement: €17,50 per maand

 • Losse iPhone Xr (64GB) €795
 • Totaal: €1215

Abonnement inclusief iPhone Xr (64GB): €48 per maand

 • Totaal: €1152

Op de eindstreep ben je met eenzelfde abonnement maar dan inclusief iPhone Xr €63 goedkoper uit. Over 2 jaar scheelt je dit €2,62 per maand. Dit klinkt misschien weinig, maar vertaal dit eens naar 5 abonnementen met een tweejarig contract verder. Je hebt dan al ruim €315 bespaard. Alle beetjes helpen, zo denken wij ook.

Oudere iPhones inclusief abonnement nóg goedkoper

Hoef je niet de nieuwste iPhone maar ben je ook tevreden met een ouder model? Dan ben je nog voordeliger uit. Kijk maar eens wat T-Mobile voor hetzelfde abonnement inclusief Apple iPhone 7 (32GB vraagt:

 • 120 belminuten
 • Onbeperkt SMS
 • 5 GB data

€34 per maand. Totaal: €816.

Dit abonnement inclusief iPhone 7 heeft dezelfde specificaties als het abonnement inclusief iPhone Xr. In totaal is dit abonnement €336 goedkoper (€14 per maand).

Sim Only abonnement: besparen op de maandkosten

Je zal maar een iPhone cadeau krijgen. Dan ben je echt een geluksvogel! Misschien kun je tweedehands een iPhone goedkoop op de kop tikken. In deze gevallen is een Sim Only abonnement een betere keuze. Afhankelijk van de provider betaal je vanaf €3 per maand. De abonnementsprijzen lopen op tot meer dan €50 per maand. In het laatste geval kies je wel voor een van de grote providers met onbeperkt belminuten en onbeperkt internet.

Wil je echt goedkoop uit zijn, ga dan voor providers als Tele2, Lebara of Robin Mobile. Ook Simpel, Youfone en Ben zijn spotgoedkoop. Dit soort abonnementen zijn ideaal voor studenten of mensen met een beperkt budget.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer