Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je hebt WhatsApp geïnstalleerd en wilt nieuwe contacten toevoegen. Soms komt het ook voor dat niet alle contacten uit je contactenlijst binnen WhatsApp zichtbaar zijn. In dit artikel lees je alles over WhatsApp contacten toevoegen op een iPhone, én ontvang je tips over contacten zichtbaar maken.

WhatsApp downloaden en installeren

Maak je nog geen gebruik van WhatsApp? Dit is de meest populaire berichtendienst voor smartphones. Je kunt WhatsApp heel eenvoudig via iTunes downloaden en installeren. Hiervoor heb je wel een geldig mobiel telefoonnummer nodig. Na het activeren van je WhatsApp account  synchroniseert deze met de contactenlijst op je iPhone. Alle contacten met een WhatsApp account zijn zichtbaar binnen deze app.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wie maakt gebruik van WhatsApp?

Wil je zien welke van jouw contacten ook gebruik maken van WhatsApp? Dit kun je via onderstaande methode ontdekken:

 • Open de WhatsApp applicatie
 • Ga naar het tabblad chats
 • Tik op het icoon voor een nieuwe chat

Je ziet nu een complete lijst van WhatsApp contacten. Dit zijn dus al jouw contactpersonen die een WhatsApp account hebben. Toch kan het voorkomen dat iemand geen gebruik meer maakt van WhatsApp, maar nog steeds een account heeft. Dit blijft dan ook in jou overzicht staan.

WhatsApp contacten toevoegen op iPhone

Wil je een nieuw contact aan WhatsApp toevoegen? Dit kan op twee verschillende manieren. Ten eerste kun je een nieuw contactpersoon aan je contactenlijst op de iPhone toevoegen. Mocht deze persoon WhatsApp hebben, dan verschijnt deze ook automatisch in de WhatsApp contactenlijst. WhatsApp contacten toevoegen kan natuurlijk ook in WhatsApp zelf:

 • Open WhatsApp
 • Ga naar het tabblad chats
 • Tik op het icoon voor een nieuwe chat
 • Kies voor nieuw contact

Je kunt nu een nieuw contact aan WhatsApp toevoegen. Het is belangrijk om het volledige telefoonnummer inclusief landcode in te voeren. Dit geldt al helemaal voor buitenlandse telefoonnummers. Doe je dit niet, dan kun je niet chatten met buitenlandse WhatsApp contactpersonen.

WhatsApp contacten zichtbaar maken

Soms weet je zeker dat iemand WhatsApp gebruikt, maar is deze niet zichtbaar in je contactenlijst. Hoe kun je alle contacten zichtbaar maken? Controleer eerst of je het juiste telefoonnummer hebt opgeslagen. Bij een verkeerd getalletje heb je een geheel ander nummer opgeslagen. Zorg ook dat je de landcode goed invoert. Voor Nederland is dit (+31). Soms helpt het om de nul van het 06-nummer weg te laten. Je voert het telefoonnummer dus zo in: +316 (8 cijfers van telefoonnummer).

Heeft WhatsApp wel toegang tot je contactenlijst op de iPhone? Dit controleer je op de volgende manier:

 • Open de instellingen app
 • Kies onderaan voor WhatsApp
 • Zorg dat contacten staat aangevinkt
 • Contactenlijst vernieuwen op WhatsApp

Heb je een nieuw telefoonnummer toegevoegd of iets aan de instellingen veranderd, dan moet je wel nog even de contactenlijst vernieuwen. Open hiervoor WhatsApp. Tik op het icoontje voor een nieuw chatbericht. De contactenlijst opent zich. Tik nu op het menu (drie puntjes). Kies vervolgens voor vernieuwen. WhatsApp zorgt ervoor dat de contactenlijst up-to-date is. Als het goed is staat de nieuwe contactpersoon er nu tussen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer