Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is tegenwoordig zeer gemakkelijk om een VPN te gebruiken. Dit geldt ook voor de combinatie VPN en iPhone. Verschillende VPN providers bieden namelijk mogelijkheden om de iPhone gebruiker te voorzien van een VPN verbinding. Hoe het precies werkt en wat de voordelen zijn lees je in dit artikel.

De voordelen van een VPN

Er zijn een aantal voordelen te noemen wanneer je gebruik maakt van een VPN verbinding. Om de voordelen te noemen is het handig om eerst een korte uitleg te geven wat een VPN precies inhoudt.

Een VPN verbinding staat voor Virtual Private Network. Je kan het vergelijken met een privé netwerk via een VPN server waarbij de gebruiker verbinding maakt met deze server. De connectie wordt vervolgens weer gemaakt met een zogenoemde VPN client, in dit geval jouw iPhone. De VPN is in dit geval een soort doorgeefluik. Aan de ene kant het apparaat en aan de andere kant van de VPN server vind je de internetdiensten waar je gebruik van wilt maken. Alle informatie die door dit doorgeefluik stroomt, is hierdoor versleuteld. Er is daarom geen mogelijkheid om persoonlijke informatie hierdoor te verkrijgen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Veilig gebruik maken van jouw iPhone

Doordat informatie is versleuteld, is het voor kwaadwillende onmogelijk om jouw gegevens te hacken of überhaupt in te zien. Wanneer je gebruikmaakt van wifi-hotspots met VPN, dan kan je hier gebruik van maken zonder dat je het risico loopt om gehackt te worden. Mensen die onbewust gebruik maken van gratis wifi-hotspots, worden tegenwoordig vaak slachtoffer van hackaanvallen. Dit komt omdat deze hotspots makkelijk zijn te kraken, helemaal als er op deze hotspots geen wachtwoord zit.

Anoniem internetten

Een ander voordeel van een VPN verbinding is dat je naast veilig kunt internetten ook anoniem kunt surfen. Providers en anderen kunnen namelijk niet bij de informatie, zoals het lokaliseren van een IP-adres. Wanneer je privacy en anonimiteit hoog in het vaandel hebt staan, is dit een goede manier om jouw privacy te blijven waarborgen.

Omzeilen van geografische blokkades

Doordat de informatie waarmee jij online surft verborgen blijft, is het mogelijk om zowel in binnen-, als buitenland ook online elk programma te kijken die jij zou willen. Dit geldt natuurlijk ook voor websites die in bepaalde landen zijn geblokkeerd. Met een VPN zorg je ervoor dat de fysieke grenzen eigenlijk worden genegeerd. Zo kan jij altijd op ieder moment, welke locatie dan ook, elke website of programma bezoeken die je zou willen.

Hoe werkt een VPN op jouw iPhone?

Elke VPN service heeft wel een app uitgebracht voor het iOS systeem. Via deze apps kan je makkelijk gebruik maken van een VPN verbinding via de provider. Daarnaast ondersteunt het besturingssysteem van iPhone zelf ook VPN verbindingen. Dit kan je doen door verschillende stappen te doorlopen in het instellingenmenu.

Mocht je interesse hebben in een VPN verbinding, dan zijn de kosten niet hoog. De prijzen liggen voor een abonnement vaak onder de 10 euro. Een bedrag die alle voordelen eigenlijk teniet doet.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer