Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ja hoor, dames en heren, de eerste beelden van de zelfrijdende auto  van Apple staan online. Lees hier hoe de Lexus zijn eerste proefritje maakte

Het is officieel en de bewijzen liggen op tafel: Apple is officieel begonnen met het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare weg. Bloomberg maakte eerder vandaag de eerste beelden van een autonoom rijdende Lexus met Apple software openbaar. Twee weken geleden kreeg Apple toestemming van de staat Californië testrits te maken op de openbare weg.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: Dit is de reden dat Apple satelliet experts in huis haalt

Uitgerust met sensoren betrad een witte Lexus RX450h de openbare weg. Volgens een tipgever verliet deze Lexus het terrein van Apple. Naast de vele sensoren zou er ook sprake zijn van het radarsysteem Lidar. Dit systeem uit de jaren zestig maakt gebruik van lasers in plaats van radiogolven om de omgeving te scannen. Het type Lidar radarsysteem dat Apple gebruikt bestaat uit 64 kanalen, aan dit stukje techniek hangt het prijskaartje van 50.000 dollar. Het prijzige systeem is in staat om voortdurend de omgeving te scannen en zo de afstand tot eventuele voorliggers te bepalen.

Lees ook: Zoveel verdient Apple per seconde

Het project van Apple heeft sinds de start flink wat hobbels moeten overleven. Aanvankelijk was het doel van Apple om in 2020 de eerste zelfrijdende auto’s van Apple de weg op te sturen. Sinds het vertrek van de projectleider in 2016 is echter de focus verlegd naar een eigen software. Deze software zorgt ervoor dat auto’s autonoom kunnen rijden. Uit uitgelekte documenten blijkt dat Apple deze software zo wil gaan ontwerpen dat het kan worden geïmplementeerd op bestaande auto’s.  

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer