Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Dat de wereld er rooskleurig uitziet voor Apple was al langer bekend. Het bedrijf draait goede cijfers en dit werd afgelopen week nog eens extra benadrukt met de huidige cijfers.

Apple verkoopt 6 iPhones per seconde

Er zijn sinds de allereerste iPhone in 2007 1 miljard (!) iPhones verkocht. Apple bracht vorige week dit geweldige nieuws naar buiten. Voor hoeveel iPhones hiervan ben jij verantwoordelijk?

Het is moeilijk om voor te stellen hoeveel dit nu werkelijk is. Een website genaamd ‘Every Second’ houdt dit overzichtelijk bij. Omdat Apple ieder kwartaal zijn verkoopcijfers naar buiten brengt, kan Every Second dit omzetten in grafieken en cijfers per seconde en minuut. Zo kan het zijn dat je even naar de wc bent en een paar minuten later Apple alweer 1500 iPhones, 300 iPads en 100 iMacs heeft verkocht.  De website maakt alleen gebruik van bronnen en de laatste kwartaalcijfers en heeft geen inzicht in de huidige verkoop van Apple.

every second apple

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zoveel besteedt Apple aan marketing

Op de website van Every Second kun je ook inzien hoeveel winst er wordt gemaakt en de investeringen in marketing en onderzoek. Apple investeert gemiddeld 6x zoveel geld in Research & Development als in de marketing van de verschillende iDevices.

In de tijd dat ik dit artikel geschreven heb, heeft Apple overigens alweer $600.000 winst gemaakt en zijn er 110.142 iTunes liedjes gedownload. ;)

Lees ook: 'Apple wil hardware verkopen in App Store'

every second apple

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer