Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op je iPhone staat een handige agenda app. Je kunt extra kalenders of een abonnement toevoegen. Benieuwd hoe een agenda toevoegen of verwijderen moet? We laten je zien hoe je dit doet. Ook ontvang je een praktische uitleg over de werking van een iPhone agenda abonnement.

Verschil iPhone agenda en agenda abonnement

Op elke iPhone vind je een standaard agenda app. In deze app beheer je al je afspraken en verjaardagen. Bepaal welke agenda's je in de app wilt zien. Zo is het mogelijk om naast je iCloud ook een Google account te gebruiken. De agenda synchroniseert al je afspraken.

Een agenda abonnement is handig voor werkgevers, sportverenigingen of vriendenclubs. Alles in deze agenda kun je niet zelf wijzigen. Het is de eigenaar die de agenda up-to-date houdt. Dit is dan ook gelijk het grote verschil met je eigen agenda.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Agenda toevoegen aan je iPhone

Wil je een  extra agenda toevoegen? Open hiervoor de agenda applicatie op je iPhone of iPad. Tik onderaan op agenda's en kies voor nieuwe agenda. Verzin een naam en maak eventueel gebruik van een account. Tik vervolgens op gereed. De nieuwe agenda is nu actief.

Externe agenda toevoegen op de iPhone

Een externe agenda noemen we ook wel een agenda abonnement. Deze agenda wordt door andere beheerd, bijvoorbeeld de schoolleraar, werkgever of sportcoach. Een agenda abonnement toevoegen van werkgever of sportvereniging werkt net wat anders. Ga op de iPhone naar instellingen en selecteer mail à contacten à agenda. Selecteer ‘voeg agenda abonnement toe’. Bij server is het nu belangrijk om het adres van het abonnement in te typen. Je hebt ook nog de optie om de omschrijving aan te passen.

Voeg het abonnement toe aan iCloud. Zo kun je vanaf al je Apple apparaten de agenda inzien.

Hoe verwijder je een iPhone agenda abonnement?

Niet langer actief bij de sportvereniging of van baan veranderd? Er zijn voldoende redenen om van je abonnement af te willen. Een iPhone agenda verwijderen doe je zo:

  • Ga op de iPhone naar instellingen à accounts en wachtwoorden à agenda's met abonnement
  • Kies de agenda die je wilt verwijderen en tik onderaan op ‘verwijder account’

Je abonnement is verwijderd. Je ontvangt geen meldingen meer over nieuwe activiteiten.

Facebook agenda synchroniseren met je iPhone agenda

Wist je dat het ook mogelijk is om je Facebook agenda met je agenda te koppelen? Zo ontvang je een melding van evenementen en verjaardagen op je iPhone. Vanaf iOS 11 synchroniseren deze twee agenda's niet meer met elkaar. Via een omweg kun je de Facebook agenda toch aan je iPhone agenda koppelen:

  • Log via een pc op Facebook in en ga naar het onderdeel à evenementen
  • Rechts onderaan staat de optie ‘geplande evenementen’: klik hierop
  • Het kalenderbestand wordt naar je computer gedownload: de Apple kalender ondersteunt dit bestand

Bovenstaande methode werkt helaas niet via de Facebook app. Je moet de agenda dus echt op de pc downloaden. Maak je gebruik van iCloud, dan zie je het geopende kalenderbestand ook op je iPhone of iPad.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer