Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Jouw trouwe iPhone wil opeens niet meer opladen. Dan is de paniek groot, want wat moet je zonder iPhone. Met deze tips kan je het oplossen.

Een iPhone die weigert op te laden kan verschillende redenen hebben en misschien werken deze oplossingen niet voor jou. Maar het is natuurlijk het proberen waard! Dit kan je doen. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gebruik een andere oplader

Het niet kunnen opladen kan natuurlijk helemaal niet aan je iPhone liggen, maar aan de oplader en misschien zelfs het stopcontact. Probeer daarom eerst altijd even een andere kabel of adapter. De lightning-kabels zijn namelijk niet heel sterk en door de kabel altijd op de rollen kan er van binnen een knik of scheurtje in komen. Namaakopladers kunnen ook voor problemen zorgen dus check of je een ‘echte’ oplader van Apple hebt.

Lightning-poort schoonmaken

Het kan zijn dat er teveel vuil in je lightning-poort zit. Het blijft natuurlijk een opening die je niet kunt beschermen tegen stof en vuil. Je kan de lightning-poort zelf schoonmaken, maar doe dit wel uiterst voorzichtig. Je kan het beste een tandenstoker gebruiken om de poort schoon te maken. Maak het uiteinde van de tandenstoker bot zodat je niet per ongeluk te lightning-poort echt kapot maakt doordat je een onderdeel raakt.

Draadloos opladen

Heb je een iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X of nieuwer dan kan je altijd kiezen voor draadloos opladen. Leg je toestel op de oplaadpad en je hebt geen lightning-kabel meer nodig. 

Softwarefout

Hoewel iPhones steeds beter worden en dit probleem niet heel vaak voorkomt zou het niet kunnen opladen zomaar veroorzaakt worden door een softwarefout. Om dit uit te sluiten kan je het beste de iPhone opnieuw opstarten.

Accu kalibreren

Het kan zijn dat je iPhone een verkeerd accupercentage laat zien. Herken je dat je iPhone opeens uitvalt bij 30 procent? En dat het lijkt alsof je iPhone niet helemaal oplaadt? Dan is het handig om je accu te kaliberen.

  • Sluit je iPhone aan op de lightning-kabel
  • Voer een harde reset uit door de aan/uit- en homeknop tegelijk in te drukken
  • Laad je iPhone nu op tot 100 procent 
  • Geef na het bereiken van de 100 procent je iPhone nog 1,5 uur de tijd om goed door te laden

Lukt het opladen nog steeds niet?

Dan is het verstandig om contact op te nemen met Apple Support. Wist je trouwens dat je je accu kan laten vervangen voor 29 euro? Dus gelukkig is het niet heel duur.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer