Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je een iPhone die niet meer goed werkt of ben je toe aan een nieuwer model? In veel gevallen kun je de iPhone laten refurbishen. Je ruilt een vrijwel nieuw tot iets ouder exemplaar voor een andere iPhone in. Je kunt echter ook een mooi geldbedrag ontvangen. Lees onze tips en ontdek waar je de iPhone kunt laten refurbishen.

Wat is refurbishen?

Refurbished smartphones zijn toestellen die al eerder zijn gebruikt. Na een opknapbeurt zijn deze smartphones weer zo goed als nieuw. De refurbished iPhone is vaak afkomstig vanuit een inruilprogramma. Zo geeft Apple korting op een nieuw toestel of een cadeaubon wanneer je je oudere smartphone inlevert. Er zijn echter nog veel meer aanbieders die gebruikte toestellen innemen. Het is aan jou om de beste deal te vinden.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone verkoopklaar maken

Je iPhone verkoopklaar maken begint met het leeghalen van het toestel. Maak een back-up van alle gegevens naar de iCloud. Zo kun je op een later moment al je contacten, afbeeldingen en overige data gemakkelijk overzetten naar je nieuwe iPhone. Na het maken van de back-up koppel je het iCloud account van de iPhone los. Dit doe je via instellingen à iCloud à log out à verwijderen van iPhone. Nu is het tijd om je iPhone helemaal leeg te maken. Ga hiervoor naar instellingen à algemeen à stel opnieuw in à wis alle inhoud en instellingen.

Maak nog even je iPhone schoon en zorg dat alle accessoires aanwezig zijn. Nu kun je de iPhone laten refurbishen. Dit kan op verschillende manieren.

Waar je iPhone laten refurbishen?

Het gemakkelijkste is om gebruik te maken van het Apple giveback programma. Hiervoor ga je naar de website van apple.com. Selecteer het onderdeel smartphone en vul het IMEI-numner in. Je ziet direct of je iPhone aanbieden voor refurbishen wel zo zinvol is. In sommige gevallen geeft Apple aan dat je toestel beter gerecycled kan worden.

Vind je dat je te weinig voor je toestel terugkrijgt? Kijk dan eens bij een andere aanbieder. (Web)winkels die refurbished iPhones verkopen, nemen vaak ook iPhones in. Bespreek de inruilwaarde: zo weet je waar je aan toe bent.

Wat doet Apple met refurbished iPhones?

Je iPhone laten refurbishen? De Apple partner controleert en test de ingenomen iPhone zorgvuldig. Daar waar het nodig is wordt deze gerepareerd of van nieuwe onderdelen voorzien. Daarnaast zorgt de reseller altijd voor een software upgrade. Als laatste wordt het apparaat goed schoongemaakt. Hierna is deze klaar voor verkoop.

Er is veel vraag naar refurbished iPhones. Dit heeft vooral te maken met de goede prijs – kwaliteitverhouding. Zo koop je een vrijwel nieuw toestel tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Deze prijs ligt altijd lager dan de nieuwprijs en kan al snel tot meer dan €100 schelen.

Ook providers doen aan refurbishen. Het is mogelijk om een gebruikt maar gecontroleerd toestel compleet met abonnement te krijgen. Groot voordeel hiervan is dat je de iPhone niet in één keer hoeft te betalen maar in maandelijkse termijnen. Bovendien bel je met een abonnement extra voordelig. Een refurbished iPhone met abonnement is bij verschillende providers verkrijgbaar waaronder T-Mobile, Vodafone of Ben. Het huidige aanbod kan wisselen: kijk en vergelijk regelmatig of jouw favoriete iPhone erbij zit.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer