Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het Formule 1 seizoen is inmiddels begonnen en alle opties liggen nog open. De eerste race werd gewonnen door Max Verstappen, maar prijs je nog niet rijk. Er staan nog heel wat verschillende circuits op het programma, dus er kan nog van alles gebeuren. Je wilt dan zeker geen moment missen. Daarom kun je in zowel Nederland als het buitenland kijken naar de Formule 1 via bijvoorbeeld Viaplay en F1 TV Pro. Maar het is ook mogelijk om gratis Formule 1 op je iPhone te kijken.

Formule 1 op je iPhone kijken

Als je Formule 1 op je iPhone wilt kijken, kun je dit over het algemeen doen via Viaplay. Deze dienst is de enige aanbieder van Formule 1 in Nederland. De Zweedse gigant heeft namelijk de radio- en televisierechten heeft gekocht. Ook dit jaar zullen de prijzen van Viaplay weer flink stijgen. Er zijn ook manieren om gratis Formule 1 te kijken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN). Op die manier kun je kijken naar de gratis Oostenrijkse zender Servus TV, of juist in het buitenland via je Nederlandse Viaplay abonnement kijken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Formule 1 in het buitenland kijken

Zit je in de zomer op het strand in Thailand, dan kan het maar zo zijn dat je niet kunt kijken naar Viaplay via je Nederlandse abonnement. De dienst heeft in Nederland alleen de rechten om de beelden uit te zenden aan een publiek binnen de EU. Aan de hand van je IP-adres wordt je locatie bepaald. Als je dus buiten de EU bent, krijg je mogelijk vanwege geoblocking een melding te zien dat Viaplay niet de rechten heeft om de beelden aan je te laten zien.

Je kunt dat probleem gemakkelijk oplossen door een Nederlandse VPN te gebruiken. Een VPN is een aparte, beveiligde verbinding waarmee je geblokkeerde content kunt deblokkeren. Dat kan doordat al je internetverkeer verloopt via de servers van de aanbieder. Op die manier wordt je IP-adres veranderd en krijg je een andere locatie. In de app van een dienst zoals Surfshark kun je bijvoorbeeld zelf aanklikken dat je verbinding wilt maken met een Nederlandse server. Je krijgt dan weer een Nederlands IP-adres, zodat je naar Viaplay kunt kijken.

Gratis Formule 1 kijken in Nederland

In Nederland kun je alleen Formule 1 kijken als je daarvoor een abonnement hebt afgesloten bij Viaplay. Het is wel mogelijk om een abonnement af te sluiten via je provider, zoals bijvoorbeeld KPN of Ziggo. Maar je kunt ook zonder daarvoor te betalen naar Formule 1 kijken. Er zijn verschillende buitenlandse zenders die de wedstrijden gratis voor iedereen in het land uitzenden. Een goed voorbeeld is Servus TV uit Oostenrijk. Het is volledig legaal om naar de buitenlandse zender te kijken. Daarnaast zijn er ook andere zenders die Formule 1 gratis uitzenden.

Zenders die Formule 1 gratis uitzenden:

  • RTBF Auvio (België)
  • RTL Zwee (Luxemburg)
  • RTSTH (Albanië)
  • Rede Bandeirantes (Brazilië)
  • ServusTV (Oostenrijk);
  • SRF (Zwitserland);

Om naar zo’n zender te kijken, kun je opnieuw de VPN van Surfshark inzetten. Je dient eerst een account aan te maken en kunt dan de software downloaden. Bij Surkshark betaal je wel alvast, maar krijg je je geld terug als je binnen 30 dagen aangeeft dat je niet tevreden bent. Op die manier maak je gebruik van een betrouwbare aanbieder. De app kun je gemakkelijk op je iPhone of iPad installeren. Na het inloggen klik je aan dat je verbinding wilt maken met een server in Oostenrijk. Daarna krijg je een Oostenrijks IP-adres en kun je dus gratis naar bijvoorbeeld Servus TV kijken. Je betaalt dus alleen de kosten voor het gebruik van de Formule 1 dienst. Uiteraard is het commentaar dan wel in het Duits.

Conclusie: wanneer heb je een VPN nodig?

Je hebt een VPN nodig als je gratis Formule 1 wilt streamen en dus een buitenlandse zender wilt bekijken, naar Viaplay wilt kijken maar buiten de EU bent, of als je in Nederland zit en geen abonnement hebt op Viaplay. Maak dan gebruik van een buitenlandse dienst. In sommige landen wordt er helemaal geen Formule 1 uitgezonden en worden deze websites geblokkeerd. Aan de hand van een VPN kun je dan deze blokkade ongedaan maken.

Blijf wel weg bij de gratis VPN-aanbieders. Vaak heb je te maken met een databundel, waardoor je er halverwege de race uitgegooid wordt. In andere gevallen zijn de servers overbelast en heb je last van een haperende verbinding. We raden daarom een betaalde VPN-verbinding aan.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer