Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op je iPhone is het erg gemakkelijk om je online privacy te vergroten. Apple heeft de afgelopen jaren zelf al heel wat maatregelen genomen om te voorkomen dat je getrackt kunt worden. Zo krijg je van alle apps een melding als deze probeert bijvoorbeeld je locatie te bepalen. En ook irritante pop-ups worden geblokkeerd. Maar je kunt zelf ook nog stappen ondernemen om je privacy te vergroten. Bijvoorbeeld door al je internetverkeer te versleutelen met een Virtual Private Network (VPN).

Top 3 beste VPN aanbieders voor je iPhone

Een Virtual Private Network maakt het mogelijk om al je internetverkeer eerst te versleutelen. Deze wordt vervolgens versleuteld door de tunnel verstuurd. De website aan de andere kant geeft een antwoord terug. Deze gaat weer door de tunnel, waar het verkeer aan jouw kant weer ontsleuteld wordt. Dit hoef je niet zelf te doen; dit werkt volledig aan de hand van de software. Daarnaast kun je je locatie veranderen door het internetverkeer over de server van de aanbieder te sturen. Bovendien is het installeren van een VPN op een iPhone een koud kunstje. Het enige wat je hoeft te doen is de software van de VPN-aanbieder te installeren. Maar welke VPN aanbieders werken goed op een iPhone?
De site VPNGids gaf de onderstaande top 3 aan ons door:

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1.   NordVPN

Wat ons betreft is de beste VPN voor je iPhone van NordVPN. Het is de meest gebruiksvriendelijke VPN-provider. Deze dienst heeft hoge standaarden op het gebied van dubbele dataversleuteling. Bovendien ziet de iOS-app er mooi en handig uit en werkt de app precies zoals je zou verwachten. Voor hooguit een paar euro per maand ben je al goed beschermd.

Met NordVPN kun je niet alleen het internetverkeer op je iPhone versleutelen, maar bijvoorbeeld ook op je iPad of Mac. De dienst maakt het mogelijk om met zes apparaten tegelijkertijd online te zijn. Bovendien mag je NordVPN eerst 30 dagen testen. Bevalt de dienst toch niet? Dan krijg je een 30-dagen niet-goed-geld-terug garantie op alle pakketten. Bevalt de dienst je juist wel? Dan kun je het best kiezen voor een abonnement voor een langere periode. Op die manier kun je namelijk een behoorlijke korting krijgen. Met de dienst kun je tenslotte ook torrents of buitenlandse Netflix kijken. Doordat het bedrijf geen logs bijhoudt, is je privacy maximaal beschermd.

2.   Surfshark

Ook Surfshark biedt een goede app aan voor iOS. Weliswaar ziet de app van Surfshark er niet zo gelikt uit als de app van NordVPN, maar toch is deze provider zeker het aanbevelen waard. Surfshark valt namelijk op door zijn uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Voor een paar euro per maand heb je een uitstekende VPN-verbinding.

De app mag er dan simpel uitzien, maar dat is juist de kracht van deze aanbieder. Op iOS krijg je een gebruiksvriendelijke app. Bovendien kun je deze op zoveel iPhones en tablets tegelijkertijd installeren als je zelf maar wilt. Er is namelijk geen apparatenlimiet. Ook kun je ongestoord doorgaan met het kijken van Netflix. Deze werkt met zowel de Nederlandse als de buitenlandse servers. Bovendien houdt Surfshark geen logs bij en is de VPN-verbinding het snelst van alle aanbieders. De enige reden waarom Surfshark op nummer 2 staat, is doordat het serveraanbod wat beperkter is. Toch heb je met meer dan 3000 servers in 65 landen genoeg te kiezen.

3.   ExpressVPN

ExpressVPN heeft een erg gebruiksvriendelijke applicatie voor al je apparaten en besturingssystemen, waaronder dus de iPhone. Er is wel een reden waarom ExpressVPN op drie staat in de top 3. Het is namelijk een erg prijzige mogelijkheid, terwijl NordVPN en Surfshark net zo goed zijn. De premium VPN heeft ook een premium prijskaartje. Daarvoor krijg je wel optimale privacy op je iPhone.

Je kunt ExpressVPN namelijk niet alleen gebruiken voor anoniem en veilig surfen, maar ook streamen en downloaden is mogelijk. Zo mag je volgens de voorwaarden torrents downloaden en werkt de dienst ook met (buitenlandse) Netflix. Daarbij krijg je een stabiele verbinding en is ook de klantenservice prima. Met een prijs van boven de 5 euro per maand betaal je wel meer dan bij andere aanbieders. Gelukkig heeft de dienst soms mooie aanbieden, zodat je niet altijd de hoofdprijs betaalt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer