Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vannacht gaat de klok een uur vooruit. Dit betekent een uur korter slapen, maar ook even een check of al je klokken nog wel goed staan. Bij een iPhone gaat het in principe automatisch, maar hier lees je hoe je kunt checken of dit bij jou ook automatisch gebeurd.

ios klok app icoon

De zomertijd komt eraan. Het grote voordeel: het is ’s avonds langer licht! We kunnen bijna weer gaan genieten van terrasjesweer, maar eerst is het tijd om te checken of jouw klokken na morgen nog wel goed staan. Met een analoge klok weten we allemaal wel hoe je deze weer op de juiste tijd zet, maar met de klok van een iPhone is dit niet bij iedereen bekend.

Controleer of de tijd automatisch naar zomertijd gaat

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Ga naar instellingen en navigeer vervolgens naar ‘datum en tijd’. Als de schakelaar op ‘automatisch’ staat dan weet je dat het goed zit. En dat je op je telefoon kunt vertrouwen morgenochtend wat de tijd betreft.

Leestip: Vijf wekker apps die jou 's ochtends zeker weten uit bed krijgen

Van 02:00 naar 03:00 of van 03:00 naar 04:00

Het blijft telkens weer verwarrend. Gaat de klok nou om 02:00 een uur vooruit of was het toch 03:00? Om 02:00 springt de klok in een keer een uur vooruit. Dus als jij om 03:00 nog wakker bent, dan is het eigenlijk 02:00 ‘oude tijd’.

De wintertijd loopt tot de laatste zondag van maart en de zomertijd tot de laatste zondag van oktober. Waarom maken we het eigenlijk zo moeilijk? De zomer- en wintertijd bestaat eigenlijk nog helemaal niet zo lang in Nederland. Dit is pas in 1977 ingevoerd, maar eigenlijk was het idee al veel ouder. In 1784 schreef een Amerikaanse geleerde al over de efficiëntie van zomer- en wintertijd. Of dit nog steeds efficiënt is.. het is gewoon een mooi moment om alle klokken van onze devices gelijk te zetten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer