Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wie wil er meer betalen dan nodig? Niemand natuurlijk... Als je een abonnement plus toestel neemt, dan betaal je een maandbedrag voor enerzijds je bundel (belminuten en data), en aan de andere kant een bedrag voor je toestel (dit wordt ook wel een 'toestelbundel' genoemd). Hierdoor kunnen de maandelijkse lasten aanzienlijk zijn, zeker gezien smartphones steeds meer aan de prijs raken. Voor veel mensen is dit een reden om te kiezen voor 'Sim Only', waar we in dit artikel een aantal voordelen van bespreken.

Sim Only wil zeggen dat je (eerst) een los toestel koopt (zonder abonnement) en dat je daarnaast zelf / apart nog een abonnement afsluit (een abonnement zonder toestel dus). Behalve het hierboven al gegeven voorbeeld komt het natuurlijk ook voor dat de looptijd van je contract voorbij is, en je contract is afbetaald, en dat je nu moet beslissen of je het contract verlengt, of dat je overstapt naar een sim only provider. Je blijft dan in feite doorbellen met je oude toestel, maar je wisselt van simkaart. Een afgelopen contract, of een contract waarbij je al vrij bent om over te stappen, is een van de belangrijkste redenen voor mensen om een Sim Only abonnement te kiezen. Hieronder noemen we nu enkele (andere) voordelen van Sim Only.

Gemak

Het gemak van sim only spreekt voor zich. We kunnen ons voorstellen dat je wordt overdonderd met al die aanbiedingen van die nieuwe 'gratis toestellen met voordelige abonnementen', maar houd vooral het hoofd koel. Denk goed na of je portemonnee dit wel aankan, want gezegd moet worden dat de grootste kosten binnen een abonnement met toestel, toch vaak de kosten voor het (nieuwe) toestel zijn (ook al vallen deze misschien niet zo op binnen het totale maandbedrag). En ook al wens je een nieuw toestel, kan het financieel (nu) nog niet het juiste moment zijn hiervoor. Ga in dat geval gewoon over op sim only, voor een voor jou acceptabele termijn (vaak 1 of 2 jaar, maar er zijn ook aanbieders waarbij je vrij bent om over te stappen op het moment dat jij dat wenst), en wie weet is over een tijdje jouw droomtoestel zodanig in prijs gedaald, dat je dan alsnog gemakkelijk naar de (online) winkel kunt stappen, en je je favoriete toestel alsnog in bezit kunt krijgen.

Zijn er dan ook nadelen ten aanzien van Sim Only? Daar kunnen we heel kort over zijn. Die zijn er niet! De netwerken zijn fantastisch, de kwaliteit grandioos en de maandbedragen voor Sim Only zijn echt heel erg laag. Als we de smartphonefabrikanten moeten geloven gaat er natuurlijk niets boven een nieuw toestel, en zoals eerder beschreven heeft dat uiteraard zijn charme, maar toch wint het Sim Only abonnement de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Een objectief standpunt zou echter moeten zijn dat de consument in zijn geheel zelf moet beslissen of hij kiest voor een Sim Only abonnement of voor een toestelabonnement. Een ouder toestel met een sim only abonnement (en lage lasten), of een gloednieuw toestel met grote (maandelijkse) financiële druk, het is allemaal hoe de consument er zelf tegenaan kijkt. Als je het zo bekijkt valt er dus geen eenduidig advies te geven voor iedereen, maar hangt het af van persoonlijke wensen, keuzes en omstandigheden.

Alles in 1 is ook nog een optie

Het is ook de moeite waard om een alles-in-1 optie te overwegen, iets wat (naast het Sim Only abonnement) ook steeds meer aan populariteit wint. Om niet alleen op je mobiel goed internet te hebben maar ook thuis, zou het slim zijn om alle alles in 1 aanbieders te vergelijken. Hierbij houd je alle aansluitingen en abonnementen bij één provider en dit kan wel eens zéér veel schelen. Maar voor wie ga je dan? Ook hier zijn er natuurlijk zo ontzettend veel mogelijkheden dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het een goede zaak om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Besteed hieraan tijd.

Om (toch) een los toestel te kopen naast een Sim Only abonnement zou je onze vergelijker voor losse iPhone toestellen kunnen gebruiken. Deze geeft je steeds de beste deals voor losse iPhone toestellen.

Losse iPhone toestellen vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer