Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Probleem: je bent de iPhone toegangscode vergeten. Hierdoor kun je geen gebruik meer maken van je smartphone. Gelukkig kun je ook zonder wachtwoord in je iPhone komen. Hier zijn diverse methoden voor, bijvoorbeeld de iPhone op afstand wissen. Bekijk de 5 beste tips om dit probleem op te lossen.

Tip 1: neem pauze en denk na

Apple beveiligt je iPhone goed. Wanneer je de toegangscode te vaak verkeerd invoert dan moet je een tijd wachten voordat je het weer kunt proberen. Neem die pauze ter harte en denk goed over je toegangscode na. Soms helpt het om de iPhone even aan de kant te leggen en iets anders te gaan doen. In veel gevallen schiet de toegangscode je ineens weer te binnen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Tip 2: vraag iemand anders

Misschien vreemd om iemand anders om hulp te vragen maar sommigen zijn wat handiger met het achterhalen van toegangscodes. Mogelijk weet je partner, kind of beste vriend wat je toegangscode is. Je kunt ook een echte techneut om hulp vragen, misschien weet die een oplossing. Houd wel het aantal pogingen in de gaten. Wanneer je de toegangscode een X-aantal keer verkeerd invoert dan wordt de iPhone geblokkeerd.

Tip 3: de iPhone herstellen

Is je toestel geblokkeerd? Dan heeft het geen zin meer om de toegangscode te achterhalen. Je moet nu de iPhone herstellen. Hiervoor heb je iTunes op je computer nodig. Installeer dit op je MacBook of Windows PC.

 • Sluik de iPhone geforceerd af (aan/uitknop en volume omlaagknop tegelijkertijd indrukken)
 • Verbind de iPhone middels een kabel aan de computer
 • Start iTunes op de computer op
 • Selecteer binnen iTunes de optie Herstel
 • Volg de aanwijzingen op het computerscherm

Je iPhone wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Hiermee wordt ook de toegangscode verwijderd. Houd er rekening mee dat je gegevens en instellingen weg zijn. Heb je eerder een reservekopie gemaakt, dan kun je deze nu terugzetten. Kijk naar de aanwijzingen die op het scherm van je iPhone verschijnen.

Tip 4: iPhone op afstand wissen

Je bent je iPhone kwijt, dan kun je er natuurlijk ook niet meer in. Wanneer je iPhone verloren is dan is het belangrijk deze of afstand te wissen. Hiermee voorkom je dat anderen de gegevens op je toestel kunnen bekijken. Wat je nodig hebt is een computer aan de inloggegevens van je Apple
ID.

 • Ga op de computer naar de website iCloud.com/find
 • Log nu in met je Apple ID
 • Ga naar het gedeelte Alle Apparaten
 • Selecteer je iPhone

Bevestig de gemaakte keuze, je iPhone wordt gereset. Ook nu weer gaan alle gegevens en instellingen verloren. Mocht je in het bezit zijn van een reservekopie dan kun je deze eventueel terugzetten. Dit is alleen aan te raden wanneer je de iPhone ook hebt teruggevonden.

Waarom de iPhone op afstand wissen? Wanneer je iPhone kwijt is dan ligt ook je privacy op straat. Stel dat het iemand lukt om in je iPhone te geraken. Die persoon kan dan alles bekijken, bijvoorbeeld je oproepgeschiedenis, contactpersonen, persoonlijke foto’s en websites die je bezocht hebt. Om dit te voorkomen kun je de iPhone beter op afstand wissen. De toegangscode wis je ook waardoor degene in het toestel kan, maar hij of zij ziet dan niks meer van privacygevoelige data.

Tip 5: Apple Support

Soms zijn de knoppen van je toestel kapot of hangen vast. In dit geval wordt het lastig om je iPhone te resetten. Neem bij dit soort problemen contact op met Apple Support. Een deskundige kijkt met je mee en komt met een mogelijke oplossing. Houd er rekening mee dat je het toestel misschien ter reperatie weg moet brengen. Hier hangen natuurlijk kosten aan vast

Is je toestel nog niet zo oud, dan heb je mogelijk recht op garantie. Dit geldt ook wanneer je voor een extra of verlengde garantie of verzekering hebt gekozen. In alle andere gevallen moet je de kosten zelf betalen.

Contact opnemen met Apple support is ook aan te raden wanneer je je Apple ID niet meer weet. Door op de link te klikken kun je een nieuw wachtwoord aanvragen maar hiervoor moet je wel je e-mailadres invullen en het antwoord op de beveiligingsvraag weten. Wanneer dit niet lukt kan Apple Support je mogelijk helpen. Ze stellen dan een aantal controlevragen zodat je weer toegang tot je account krijgt.

IPhone toegangscode vergeten: een nieuw toestel aanschaffen

Ben je de iPhone toegangscode vergeten en ben je toch al toe aan een nieuw toestel? Is je iPhone ouder dan drie jaar dan kan het interessant zijn om een nieuwe te kopen. De technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Apple brengt elk jaar weer nieuwere en betere smartphones op de markt.

Houd het najaar goed in de gaten, dat is de periode dat er nieuwe iPhones worden uitgebracht. Meestal komen er meerdere toestellen per jaar uit, waarvan de specificaties verschillend zijn. Vind je een nieuwe iPhone te duur? Denk dan eens aan een (nieuw) mobiel abonnement inclusief toestel. Hierbij hoef je de iPhone niet in één keer te betalen maar zit dit bij je maandbedrag inbegrepen.

Een veilige toegangscode bedenken

Het is aan te raden om de toegangscode van je iPhone regelmatig te wijzigen. Op nieuwe iPhones wordt gebruik gemaakt van een toegangscode van 6 cijfers. Dit is moeilijker te kraken dan een van 4 cijfers.

De toegangscode instellen is vrij eenvoudig:

 • Open de instellingen app
 • Ga naar het onderdeel Touch ID /Face ID en toegangscode
 • Ga naar het onderdeel Wijzig toegangscode
 • Vul je oude toegangscode in
 • Select het gedeelte Toegangscodeopties

Je kunt nu een 6-cijferige code invoeren. Heb je nog een oud 4-cijferige code, vervang deze dan zeker voor een toegangscode bestaande uit zes cijfers. Je kunt eventueel ook gebruik maken van een combinatie van letters en cijfers. Hiervoor ga je naar de aangepaste alfanumerieke code.

Tip: schrijf je toegangscode ergens op en bewaar hem op een veilige plek. Wanneer je de iPhone toegangscode bent vergeten kun je deze veel makkelijker achterhalen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer