Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 13 Mini is vanaf september 2021 verkrijgbaar. Het gaat hier om het kleinste Apple toestel maar wel met de nieuwste technieken. Is deze smartphone iets voor jou? Ontdek alles over de iPhone 13 Mini afmetingen, fotocamera’s, batterij, prijs en nog veel meer. Gebruik ook eens onze toestelvergelijker, praktisch wanneer je geen keuze kunt maken.

Verkrijgbaarheid van deze Apple smartphone

Vanaf 17 september zijn de nieuwste iPhone 13 toestellen verkrijgbaar. Dit start met een pre-order, gevolgd door de normale verkoop. De iPhone 13 Mini is de directe opvolger van de iPhone 12 Mini uit 2020. Iets groter dan de iPhone SE en met betere specificaties.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Design en afmeting van de iPhone 13 Mini

Hoe groot is de iPhone 13 Mini? Deze heeft een schermgrootte van 5,4 inch (1080 x 2340 pixels). De totale afmeting van het toestel bedraagt 131,5 x 64,2 mm met een dikte van 7,4 mm. Je maakt gebruik van een Super Retina XDR oled scherm wat een goede weergave betekent. De pixeldichtheid bedraagt 476 ppi en het toestel ondersteunt Dolby-Vision.

De snelheid met betrekking tot beeldverversing ligt op 60 Hz. Ten opzichte van de vorige versie is er op dit gebied niet veel verbeterd. Aan de bovenkant van het scherm is een kleine inkeping aanwezig, dit noem je ook wel de notch. Hierachter zit de selfiecamera verborgen.

Het besturingssysteem

De iPhone 13 Mini draait standaard op besturingssysteem iOS 14 maar is upgradebaar naar iOS 15 of nieuwer. Wanneer je eenmaal iOS 15 installeert dan maak je gebruik van SharePlay. Je bekijkt samen video’s of andere dingen door het scherm via FaceTime te delen.

Processor van de iPhone 13 Mini

De processor is het hart van je toestel. Onder de motorkap van de iPhone 13 Mini tref je de Apple A15 processor aan. Deze processor is sneller en beter dan zijn voorganger. Overigens kom je deze processor in alle toestellen uit de iPhone 13-serie tegen.

De processor wordt ondersteund middels een werkgeheugen van 4 GB. Dit is meer dan voldoende, je toestel levert uitstekende prestaties.

Fotograferen en filmen

De Apple iPhone 13 Mini is prima als digitale camera in te zetten. Het toestel beschikt over een hoofdcamera met twee lenzen. Foto’s zien er hierdoor veel realistischer uit. De lenzen hebben een resolutie van 12 MP, waarvan één lens een groothoeklens betreft. De selfiecamera beschikt ook over twee lenzen. Eén lens hiervan wordt gebruikt om het toestel te ontgrendelen middels gezichtsherkenning.

De fotocamera’s ondersteunen Panorama en HDR. Het is ook prima filmen met de iPhone 13 Mini waarbij de hoogste beeldkwaliteit op 4K ligt.

Zo zit het met de accu

Welke accu heeft de iPhone 13 Mini? Omdat dit artikel is geschreven voordat de 13 Mini officieel uitkomt, is dit toestel naar verwachting uitgerust met een 2.406mAh. Dit betekent een iets ruimere capaciteit dan de iPhone 12 Mini. Het verschil is echter zeer klein. Ga je bijvoorbeeld voor de iPhone 13 Pro dan merk je wel direct verschil.

Toch wil een kleinere accu capaciteit niet zeggen dat deze minder lang meegaat. Een en ander hangt ook van de processor en het gebruik van de smartphone af. Het is aan te raden om de accu van de iPhone 13 Mini nooit onder de 50% uit te laten komen. Laad hem dus tijdig op. Dit opladen kan op de normale manier of middels snelladen. Het is zelfs mogelijk om de accu draadloos op te laden, de 13 Mini ondersteunt deze functie.

Prijs van de iPhone 13 Mini

Van plan om een iPhone 13 Mini aan te schaffen? Het toestel is in ieder geval verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en mogelijk ook roos. Andere kleuren die je binnen de iPhone 13 serie kunt tegenkomen zijn groen, blauw en oranje. Dit laatste is wel een beetje onzeker.

De prijs van de Apple iPhone 13 Mini ligt tussen de € 800 en € 900, misschien iets meer. Hij is in ieder geval goedkoper dan de iPhone 13 Pro en de Pro Max, deze toestellen zijn verkrijgbaar vanaf € 1050.

Houd er rekening mee dat de prijs ook afhankelijk is van de gekozen opslagruimte. Bij de iPhone 13 Mini heb je keuze uit een toestel met 64 GB, 128 GB of 256 GB opslagcapaciteit. Deze opslag is niet uitbreidbaar.

Tip: vergelijk iPhone 13 Mini toestellen

Tip: vergelijk iPhone 13 Mini abonnementen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer