Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Om je financiën goed bij te houden en overzichtelijker te maken, kun je gebruikmaken van verschillende soorten apps. Zo heb je bijvoorbeeld apps die helpen met het bijhouden van inkomsten en uitgaven, apps voor het sparen en lenen van geld of apps met informatie en tips over de aandelenmarkt. Al deze applicaties hebben hun eigen rol, eigenschappen en voor- en nadelen. Om je op weg te helpen met deze handige tools, zullen we deze hieronder uitleggen en bespreken.

Apps voor een beter overzicht

Ten eerste is het handig om een app te installeren die je inkomsten en uitgaven bijhoudt. Zo kun je goed zien waar je veel geld aan verliest of wat juist een goede inkomstenbron is. Vaak heb je ook de optie om budgetten vast te stellen voor bepaalde uitgaven, met waarschuwingen als je hier in de buurt komt. Sommige apps, zoals Buddy, hebben zelfs mogelijkheden voor meerdere gebruikers. Dit is zeer handig als je een gedeelde rekening hebt met iemand. Je kunt via een chatsysteem zelfs vragen stellen over je financiële situatie, regels en wetgeving en over het geld besparen zelf.

Sommige apps gaan nog een stapje verder. Deze geven je een gedetailleerd overzicht met statistieken van je uitgaven. Een goede app hiervoor is Money Manager. Hiermee kun je zelfs betalingen plannen en automatisch herhalen! De geleverde statistieken kunnen je flink helpen bij het maken van keuzes en besparen van geld.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Direct geld besparen

Er zijn ook applicaties die je op een directe manier helpen bij het besparen van geld. Zo is er bijvoorbeeld Scoupy, een app waarmee je geld terug kunt vragen voor boodschappen en andere producten. De app werkt met cashbacks en heeft zelfs speciale winacties. Een andere handige app is Reclamefolder. Hiermee heb je alle folders en aanbiedingen op een rijtje. Deze kun je ze opslaan in een lijst, zodat je ze niet vergeet. Too Good To Go verkoopt producten die bijna over de datum zijn. Zo kun je dus voor een scherpe prijs producten kopen en help je ook mee tegen voedselverspilling. Via de app reserveer je de producten, die je dan later kunt ophalen. Met dit soort apps kun je dus iedere maand een hoop geld besparen.

Aandelen en crypto

Tenslotte zijn er nog vele apps die helpen bij het beleggen van je geld. Sommige van deze apps bieden alleen informatie en statistieken, anderen geven je ook daadwerkelijk de mogelijkheid om te kopen en verkopen. Zo kun je (naast je vaste baan) proberen geld te krijgen via de aandelenmarkt, of bijvoorbeeld met crypto. Er is een enorm aanbod van dit soort apps. Zorg daarom dat je wat apps zoekt en met elkaar vergelijkt, of even uitprobeert. Zo weet je zeker dat je kiest voor de beste bitcoin app en degene die voor jou het fijnst werkt. Je kan er ook voor kiezen om het geld dat je bespaart met de apps die we hierboven hebben aanbevolen, te herinvesteren. Zo verlies je geen extra geld en krijg je de kans om flink te verdienen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer