Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Tijdens de lancering van de iPhone 12 lijn lanceerde Apple ook MagSafe voor iPhones. MagSafe was al bekend op de ‘oudere’ laptops van het merk. MagSafe zorgt ervoor dat je jouw iPhone 12 of iPhone 13 aan magnetische accessoires kunt koppelen en kunt opladen. Naast de telefoons van het Amerikaanse bedrijf zijn ook de nieuwste AirPods en Apple watches voorzien van deze techniek, waardoor ze ook gemakkelijk en snel draadloos kunnen opladen. Apple Watch opladers die snel en draadloos werken zijn inmiddels zo goed als de standaard geworden, en vaak kun je er niet alleen je Apple Watch mee opladen, maar ook nog eens je Apple iPhone of je Apple AirPods!

Wat is MagSafe en hoe werkt het?

Alle modellen uit de iPhone 12- en 13-serie zijn voorzien van een magneet bij de batterij. Je kunt nu eenvoudig accessoires die ook een zelfde magneet hebben aan de achterkant van je telefoon klikken. Je ziet de techniek al in veel accessoires voor iPhones terugkomen.

Kies altijd voor MagSafe - laders en MagSafe accessoires

Met MagSafe-opladers en andere MagSafe-accessoires kun je optimaal profiteren van de nieuwe mogelijkheden van jouw iPhone 12 en 13. Je nieuwe iPhone kan ook worden opgeladen met andere draadloze Qi-opladers, maar de met MagSafe uitgeruste oplader levert tot 15 W zodat je nog sneller kunt opladen, andere draadloze opladers leveren slechts 7,5 W. MagSafe opladers zijn beter uitgelijnd dan ‘normale’ Qi-opladers en zijn voorzien van een magneet waardoor de lader altijd op de juiste plek blijft zitten.

Naast de simpele installatie en de efficiëntie tijdens het opladen, maakt MagSafe het gebruik van zeer praktische accessoires mogelijk. Je kunt hierbij denken aan ventilatieroosterhouders voor in de auto (handig voor de navigatie), houders voor tijdens het fitnessen en zelfs powerbanks.

Het verschil tussen “Compatibel met MagSafe” en “Made for MagSafe”

Accessoires die voorzien zijn van het “Made for MagSafe”-label hebben de officiële MagSafe-technologie ingebouwd. Dat betekent dat ze volledig overeenkomen met de MFi-richtlijnen en dus geoptimaliseerd zijn voor alle iPhone 12- en 13 varianten.

Er zijn ook accessoires op de markt die het label “Compatibel met MagSafe” dragen. Die accessoires voldoen wel aan de industrienormen en bieden eveneens het gemak van de magnetische ring. Alleen is hier niet de officiële MagSafe-technologie gebruikt. Zo kunnen opladers met dit label maar tot maximaal 7,5 W opladen terwijl een oplader met de officiële technologie jouw iPhone kan opladen met 15 W. Gelukkig kun je bij de meeste webshops die gespecaliceerd zijn in telefoonaccessoires zoals GSMpunt.nl gemakkelijk filteren op magsafe accessoires.

Hoesje met magsafe

Telefoonhoesjes met MagSafe bieden twee belangrijke voordelen. Ten eerste zorgt de ingebouwde magneet ervoor dat de beschermhoes stevig om het toestel blijft zitten.

Daarnaast zorgt de magneet voor een versterkende werking, Je kun er dus vanuit gaan dat de eerder genoemde MagSafe-accessoires stevig blijven zitten. Controleer wel goed of het telefoonhoesje magsafe ondersteunt voordat je het aanschaft. Er zijn namelijk veel cases op de markt die zo dik zijn dat de magneten niet meer goed werken waardoor de draadloze oplader of pasjes houder niet meer vast klikken.

Andere MagSafe accessoires

Naast hoesjes zijn er ook MagSafe kaarthouders op de markt. Dit is een kleine pasjeshouder die je door de magneet gemakkelijk achter op je iPhone vast klikt. Maak je veel kilometers in de auto en wil je Google Maps gebruiken en met een volle batterij aankomen op je bestemming, dan zijn MagSafe telefoonhouders ideaal. De sterke magneet zorgt ervoor dat jouw toestel stevig blijft zitten. Ga wel voor een officiële MagSafe telefoonhouder, dat zorgt ervoor dat je jouw hoesje niet van het toestel hoeft te verwijderen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer