Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple komt net als ieder jaar in september weer met een nieuwe versie van de iPhone. De opvolger van de iPhone 14 gaat iPhone 15 heten en komt net als de iPhone 14 in verschillende soorten en maten. De iPhone 15 is naar verwachting vanaf eind september beschikbaar in de volgende formaten: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, en iPhone 15 Pro Max. Apple heeft de afgelopen jaren de prijzen van de nieuwe iPhones steeds verhoogd en de verwachting is dat ook dit jaar de prijs weer flink omhooggaat. Om deze reden doe je er goed aan je nieuwe smartphone goed te beschermen.

Accessoires voor de iPhone 15

Hoewel de iPhone 15 nog niet is aangekondigd, weten we al bijna zeker dat het toestel in september zal verschijnen. Sinds het begin van de iPhone is het toestel vrijwel altijd in september aangekondigd. Er zijn geen omstandigheden die erop wijzen dat de iPhones dit jaar later worden aangekondigd. Inmiddels zijn zelfs de nieuwe maten al bekend, want op die manier kunnen de accessoiresmakers bijvoorbeeld hoesjes en screenprotectors produceren. De prijzen zijn nog niet officieel bekend, maar als gevolg van technische vernieuwingen, inflatie en dus gestegen productiekosten, is de verwachting dat de nieuwe iPhones flink kostbaar zullen zijn.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone 15 hoesje

Gezien de gestegen prijzen van de iPhones de laatste jaren, en de naar verwachting nog hogere aanschafprijs van de iPhone 15 kun je eigenlijk niet meer zonder hoesje. Je kunt de iPhone 15 hoesjes kopen in verschillende soorten, zoals: back cover, bookcase of 2-in-1 case. De backcover beschermt alleen de achterkant van de smartphone. Ze zijn behoorlijk populair, omdat ze vrij dun zijn en daardoor het gevoel geven alsof je de iPhone zonder hoesje gebruikt. Bovendien zijn ze in verschillende kleuren en printjes beschikbaar. Je kunt ook kiezen voor een book case. Deze beschermt de iPhone 15 volledig rondom. Daarmee kun je meestal ook wat pasjes in meenemen. De laatste optie is de 2-in-1 case. Je kunt de backcover vastklikken aan de flap met de geïntegreerde magneet. Zo heb je beide opties tot je beschikking.

De iPhone 15 zal MagSafe ondersteunen. Let op: je oude iPhone 14 hoesjes zullen niet meer op de iPhone 15 passen. Je hebt dus bijvoorbeeld nieuwe iPhone 15 Pro Max hoesjes nodig voor het grootste model van de nieuwe iPhone van dit jaar. De camera’s worden namelijk vrijwel ieder jaar veranderd, en ook de positie van de knoppen is weer net even anders, waardoor je dus genoodzaakt bent een nieuw hoesje te kopen.

iPhone 15 screen protector

Apple zegt het ieder jaar: het scherm is erg sterk en kan niet snel kapot. Toch blijkt in de praktijk dat het scherm toch beschadigd kan raken door een val of door je sleutels. Om deze reden doe je er goed aan een screenprotector op je iPhone 15 aan te brengen. Het laten repareren van je scherm zal een dure gelegenheid worden. Zelfs als je Apple Care+ afsluit, is cosmetische schade aan het scherm niet gedekt. Laat je dus per ongeluk je sleutels in dezelfde broekzak als je iPhone, dan is de kans op krassen groot.

Een screen protector kan je helpen om je scherm beter te beschermen. Het gaat hier meestal om gehard glas. Dit is de beste keuze, want de screen protector helpt het glas ook te beschermen tegen vallen, stoten of andere schade. Wel kan je screen protector breken bij een val. Gelukkig is het vervangen van een screen protector veel goedkoper dan het scherm laten vervangen. Wil je liever iets dunners? Dan kun je ook voor displayfolie kiezen. Vaak verandert dit wel het gevoel bij het aanraken van het scherm en is de kans groot dat je scherm alsnog kapotgaat als je je nieuwe iPhone 15 laat vallen.

iPhone 15 oplader

De iPhone 15 zal naar verwachting een nog grotere batterij hebben, waardoor je het toestel minder vaak hoeft op te laden. Toch is het altijd handig om voor op reis of als extra een lader bij te bestellen. De laders van Apple zelf zijn vrij prijzig, maar je kunt ook kiezen voor opladers van andere merken. Deze zijn vaak een stuk goedkoper. Opladen kan op twee manieren: draadloos via MagSafe of bekabeld. Je koopt zo een extra kabeltje voor je iPhone, zodat je ook in de auto je toestel op kunt laden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer