Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Bij het opladen van je iPhone Heb je de keuze uit twee mogelijkheden: bekabeld of draadloos. Een draadloze oplader er biedt een aantal voor – en nadelen. Ontdek welke draadloze oplader het beste bij jou en jouw iPhone past.

Hoe werkt draadloos opladen?

Draadloos opladen is geen nieuwe techniek. We kennen dit al heel lang van de elektrische tandenborstels. Vanaf 2017 zijn er diverse smartphones die draadloos opladen volledig ondersteunen Dit geldt dus zeker voor de volgende modellen:

  • IPhone X, XS Max, XS en XR
  • IPhone 8 en 8 Plus

Oudere modellen kunnen soms wel snelladen maar zijn niet geschikt voor draadloos opladen.

De oplader iPhone draadloos wordt ook wel Qi draadloos opladen genoemd. Qi spreek je uit als chi en betekent binnen de Chinese cultuur zoiets als levenskracht. Bij draadloos opladen zijn de iPhone en oplader niet via een kabel verbonden. De oplader zelf is wél aan het netstroom verbonden. De Qi oplader bevat een spoel met een elektromagnetisch veld. De moderne iPhone heeft eenzelfde spoel en absorbeert dit elektromagnetisch veld. Vervolgens wordt dit omgezet in energie voor de accu.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Welke oplader iPhone draadloos is geschikt?

Bij draadloos opladen is het allereerst belangrijk om te kijken of het toestel dit ondersteunt. Is dit niet het geval, dan heeft de aanschaf van een draadloze oplader ook geen nut.

Benieuwd welke draadloze opladers er zijn? Apple adviseert de draadloze oplaadstandaard van Logitech of het oplaadstation van Belkin of Mophie. Maar ook andere opladers zijn zeer geschikt voor de iPhone. De draadloze oplaadtechnologie is geschikt voor verschillende telefoonmerken waaronder iPhone, Samsung, Nokia en nog veel meer. Kijk goed naar de prijs-kwaliteit verhouding. Is het laadstation voorzien van een statuslampje? Voorkomt het laadoppervlak krassen op het apparaat en niet geheel onbelangrijk: is er een thermische beveiligingssensor ingebouwd? Dit laatste biedt extra veiligheid tegen oververhitting.

Dit kost een draadloze iPhone oplader

Een draadloze oplader of oplaadstation is niet veel duurder dan een originele oplader met kabel. Afhankelijk van het model en de specificaties ben je tussen de €15 en €60 kwijt. In dit laatste geval heb je een draadloze oplader van een kwalitatief goed merk. Je hebt altijd garantie op de draadloze oplader. Mocht er sprake zijn van een fabricagefout, dan zal de aanbieder dit kosteloos vervangen. Let op: een defect door onzorgvuldig gebruik valt niet onder de garantie.

Gebruik van de draadloze oplader

Een oplader iPhone draadloos is zeer gemakkelijk in gebruik. Het is niet nodig om de iPhone met het oplaadstation te verbinden via een kabel of bluetooth. De iPhone moet wel contact maken met het oplaadstation. Dit betekent dat je deze hier bovenop of tegenaan legt. Je hoeft een smartphone hoesje niet te verwijderen: opladen gaat hier dwars doorheen. Het oplaadstation herkent de iPhone en begint met opladen van de accu. Dit zie je aan het statuslampje op het laadstation of de batterijstatus op je smartphone.

Gebeurt er niets? Haal de smartphone van het laadstation en plaats deze opnieuw. Soms helpt het om je iPhone enkele millimeters naar links of naar rechts te verplaatsen. Zorg er ook voor dat het laadstation verbonden is met netstroom. Zonder netstroom kan het laadstation de iPhone accu niet van nieuwe energie voorzien.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer