Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een nieuw telefoonhoesje is een must als je je nieuwe iPhone hebt ontvangen. Een telefoonhoesje beschermt je telefoon tegen vallen, zorgt voor extra grip en geeft je smartphone een nieuwe look. Er zijn veel verschillende soorten telefoonhoesjes op de markt. We zochten voor je uit wat de beste telefoonhoesjes zijn van het moment om je iPhone zo goed mogelijk te beschermen.

MagSafe

Als je een nieuw hoesje gaat uitzoeken voor je iPhone 12 houd dan rekening met MagSafe. MagSafe. De iPhone 12 maakt gebruik van magneten in de behuizing waarmee je bijvoorbeeld  een draadloze oplader kan bevestigen. Bij een aantal hoesjes wordt vermeld dat ze geschikt zijn voor MagSafe. Staat dit niet nadrukkelijk op de verpakking van het hoesje dan is de kans groot dat je geen MagSafe accessoires magnetisch kan bevestigen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone 12 Mini

De iPhone 12 Mini is het nieuwe toestel van Apple. Dit toestel is kleiner dan de voorgaande toestellen. Qua grootte is de iPhone 12 Mini te vergelijken met de iPhone 4 en de iPhone 5. Er is niet veel voor nodig om een beschadiging aan je iPhone te krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Bescherm je iPhone 12 Mini daarom met een telefoonhoesje en het scherm met een screenprotector. Voor deze telefoon heb je een iPhone 12 mini hoesje nodig. Wist je dat je je telefoonhoesje ook kunt personaliseren? Dit kan bijvoorbeeld met een dierbare foto. Zo kun je je iPhone overal goed herkennen.

Hardcase hoesje

Een hardcase telefoonhoesje is van zeer stevig plastic en kan je telefoon goed tegen een val beschermen. Zo’n hardcase hoesje kun je in verschillende soorten krijgen. Van simpele plastic telefoonhoesjes tot flexibele en duurzame hoesjes van TPU. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, patronen en symbolen. Vind je dit allemaal te druk? Dan kun je ook kiezen voor doorzichtige varianten waardoor je het iPhone logo goed blijft zien.

Flipcase en book case hoesjes

Zoek je een telefoonhoesje met een zakelijke uitstraling? Denk dan eens aan een flipcase hoesje of een book case hoesje. Met een book case bedek je je hele telefoon met een opslaande klep aan de voorkant, alsof je een boek openslaat, vandaar de benaming. Veel book case modellen hebben handige accessoires zoals vakjes voor je pasjes. Een flip case lijkt op een book case, alleen klap je het hoesje naar beneden toe open. Flip- en book case hoesjes zijn handig omdat ze vaak extra opbergruimte hebben, maar het nadeel kan zijn dat de klep in de weg zit bij het maken van foto’s.

Siliconenhoesjes

Ben je op zoek naar een zacht hoesje dat flexibel aanvoelt? Kies dan voor een siliconenhoesje. Dit zijn dunne hoesjes die je op je iPhone kunt schuiven. Het hoesje sluit goed om de telefoon en biedt ondanks dat het materiaal dun is een zeer goede bescherming aan je telefoon. Het zachte materiaal heeft namelijk een schokabsorberende werking. Het hoesje heeft vaak omhoogstaande randen rondom het beeldscherm. Zo kun je je telefoon zonder problemen op tafel leggen zonder het beeldscherm te beschadigen.

TPU-hoesjes

Een TPU-hoesje houdt het midden tussen hard plastic en een siliconenhoesje. Het combineert het beste van beide materialen. Hierdoor is TPU flexibel, maar wel vormvast. Het kan niet breken, trekt geen stof aan en het hoesje gaat een lange tijd mee. Het is ook mogelijk om een TPU-hoesje in een doorzichtige variant te verkrijgen zodat het iPhone logo altijd duidelijk zichtbaar blijft. Het materiaal is sterk en daardoor duurzaam. Het blijft een lange tijd mooi. Ben je dus op zoek naar de flexibiliteit van een siliconenhoesje en de duurzaamheid van een hardcase, dan is het TPU-hoesje echt iets voor jou.

Insteekhoesjes

Wil je bescherming aan zowel de voorkant als de achterkant van je telefoon en hoef je het scherm niet gelijk te zien als je je telefoon in je hand hebt dan kan een insteekhoesje handig zijn. Een insteekhoesje wordt ook wel een pouch case hoesje genoemd. Het belangrijkste voordeel van deze hoesjes is dat ze universeel zijn. Je kunt ze dus in combinatie met iedere smartphone gebruiken. Vaak is een insteekhoesje gemaakt van leer. Het hoesje heeft een trekslip waarmee de telefoon uit het hoesje kan worden getrokken. Deze slip is vaak voorzien van een knoopje of van klittenband zodat je telefoon niet uit het hoesje valt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer